Piese de Sergi Belbel

A la Toscana
Marc este un arhitect care este la vârf de carieră și viața personală, dar e și foarte stresat. Plănuiește o călătorie în Toscana împreună cu partenera lui, într-un loc în care acum zece ani au fost foarte fericiți, vrea să recupereze și să încerce să rezolve obstacolele care stau în viața lor împreună. Textul este narat de însuși protagonistul prin dialog cu partenerul său și un cuplu de prieteni.
Blood
A woman is held hostage for a ransom. Parts of her body are cut off and sent to her husband. She is killed when no ransom is paid.
Caleidoscoape şi faruri de azi (Caleidoscopis i fars d'avui)
Carícies
Un mozaic de personaje cu caractere diferite implicate în relațiile complexe dintre părinți și copii, soți și soții, vecini, prieteni, iubiți .... Unsprezece persoane care trăiesc în singurătate ireductibilă, paralizate de incapacitatea de a stabili relații emoționale și de a comunica într-o lume saturată de mass-media, de zgomot și sloganuri.
Dupa ploaie
pe terasa unui zgârie nori de 49 de etaje. Pretextul întâlnirii personajelor, în acest loc special, este interdicţia de a fuma în interiorul clădirii. de la secretare la şefi, toţi vin pe ascuns pentru a sfida interdicţiile şi pentru a fuma ţigara sfântă. Plasând personajele sub semnul pericolului permanent, Sergi Belbel dezvăluie toate micimile care există în relaţiile umane, în mod special în situaţii de putere, dificultatea de a comunica, singurătatea fiecăruia.
El temps de Plank
Muzical care vorbește despre viața unei persoane, a unei familii despre problemele care le determină existența.
Elsa Schneider
Piesa prezintă o viziune lucidă a feminității în societatea contemporană, prin viața a două femei care sfârșesc tragic. Un reală: actrița Romy Schneider, alta imaginară: tânăra stea Miss Elsa Schnitzler. Într-o serie de scene fragmentare este prezentat procesul intim al celor două personaje, în călătoria lor spre eșec inevitabil, singurătate și moarte.
En companyia d'abisme
Într-un spațiu nedeterminat, pe marginea unui abis, doi bărbați, unul mai în vârstă și altul mai tânăr stau imobili, incapabili să se miște. Prin cuvânte puține și câteva gesturi, cei doi încearcă să relaționeze, în scopul de a înțelege starea în care se află.
Forasters
Istoria unei familii pe parcursul unei perioade de 20 de ani.
Homes
A feminine discussion of the reality of men, created as a result of real conversations that Sergi Belbel and T de Teatre set out to dramatise.
În afara jocului
Familia Annei și a lui Pol este una dintre milioanele de familii care s-au trezit brusc descoperite, lipsite de acea rutină confortabilă – nu luxoasă, ci doar îndestulată -, în afara unui joc din care erau convinși că fac parte. Perioada petrecută pe „banca de rezerve” îi pune față în față, dincolo de clișee, cu toate topicurile societății contemporane. În afara jocului spune cu vervă și umor o poveste care ne este foarte aproape fiecăruia dintre noi, o poveste despre care știm cu toții câte ceva.
Minim-Mal Show
Textul propune o formă de teatru de investigațiebazat pe noi forme de expresie ce pleacă de la viața cotidiană. Personajele seduc și sunt seduse, ajută și sunt ajutate și stabilesc contacte distructive. Un salut simplu declanșează o catastrofă. Un sărut duce la moarte subită. Actul sexual crează un abis stupid. Cu toate astea ei sunt fericiti… Nu eo viziune fatalista, e comedie…
Morir
Autorul catalan reunește șapte episoade diferite, dar unite de o idee comună: moartea ca episod banal. Viața este privită prin situații care implică moartea, piesa avand două părți distincte, în cea de a doua, primele episoade fiind privite fără implicarea morții.
Offside
Football and the language of the stadiums seems to increasingly interfere with today’s realities. The economic recession is foul play, time seems to be giving us the red card, if you’re lucky, there’s chance of a hat-trick in your love life and, whatever you do, you can’t help finding yourself in an offside position. Outside the game.
Ópera
Ramón
The ups and downs of married life.
Soy fea
Cine nu a avut niciodată un coșmar? Un coșmar cu adevărat înspăimântător din care te trezești plin de transpirație și cu sentimentul că ai trăit un risc serios în somn? Dar tu ești deja acasă, în condiții de siguranță, îmbrățișând perna preferată. Protagonista noastră nu se poate trezi, este urâtă și se lu ptă pentru a supraviețui într-o lume în care a fi frumos și celebru este tot ce contează. De aceea trebuie să își ia destinul în propriile sale mâini.
Tàlem
Un cuplu construiește în noul lor apartament un pat de dimensiuni foarte mari care să le asigure maxim de confort. Pentru a-l inaugura invită un alt cuplu să li se alăture.

Optiuni vizualizare

Biografie Sergi Belbel 

+2 2voturi

Sergi Belbel

Sergi Belbel s-a nascut la data de 29 mai 1963 in Terrassa, Spania.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Sergi Belbel

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele