Piese de Stefan Caraman

A True Nice Fuckin’ Love Story
Maddy şi Maude sunt două femei dezamăgite în dragoste, care își găsesc temporar alinarea împreună. O piesă despre iubire, despre cum se naște pasiunea și cum se distruge prin minciuni, plictiseală sau indiferență, despre cum e să găsești din nou pacea şi liniştea într-o altă iubire.
Acasă
O fată lipsită de prejudecăţi îşi împărtăşeşte poveştile intime spectatorilor.
Aeroport
El, un scriitor blazat, cu o istorie de iubiri mai mult sau mai puţin patetice, mai mult sau mai puţin puse sub semnul alienării, captiv de bunăvoie într-o căsnicie în care relaţia de bază este ura civilizată. Ea, tînără, inteligentă, sclipitoare, dar, în egală măsură, nesigură, prinsă într-o relaţie inconfortabilă, victimă a propriilor alegeri. Doi străini - un bărbat şi o femeie - într-un moment de tranzit, la propriu, intră, aproape întîmplător, unul în viaţa celuilalt. Interferenţa meteorică a existenţelor acestora devine o oglindă care, deformând, spune adevărul. (Port.ro)
Baiatul verii
Camera cu chirie
Chat Text disponibil online
Doi barbati trecuti de prima tinerete asteapta, intr-un bar, o femeie agatata "pe chat".
Colonia ingerilor Text disponibil online
Intr-un restaurant dubios (in care ospatarii sunt selectionati pe criteriul bolii incurabile a fiecaruia, apoi sunt imbracati in ingeri si pusi sa serveasca o clientela scumpa), apare o tanara care schimba totul : pe ingeri ii face sa doreasca sa traiasca, iar pe oameni sa moara... o piesa cu sentimente vii in oameni aproape morti, cu pasiuni, intrigi si rasturnari de situatie, in care situatile tragice alterneaza cu cele (negru) comice
Dancing in the flash Text disponibil online
Actiunea se petrece intr-un cimitir. Printre cruci se află un număr de şapte cadavre în picioare care se rotesc în cerc, în linişte, dînd impresia că dansează. Prima scena o femeie si un agent discuta pe tema prezentei cadavrelor ce se invart. Agentul da dovada de prostie specifica. A doua scena un reporter si un cameraman. Apare agentul si nu ii lasa sa filmeze, mai e prezent un curios care se baga in seama, cei doi pornesc filmarea agentul sta in fata camerei si incearca sa spuna ca nu e voie sa se filmeze. Repaorterul incearca sa-l mituiasca pe agent. Cameramanul isi da seama ca nu a filmat nimic. Reporterul il jigneste, acesta se enerveaza si pleaca. Pleaca toti. Scena a treia cimitirul este păzit de trei militari.Cei tre rad pe seama moprtilor se gandesc sa ii impuste, ca doar tot sunt morti. Intra un ofiter, ii opreste si pleaca toti in marsh. Scena 4. De cimitir se apropie o procesiune; în frunte un preot şi dascălul; în mijloc şase bărbaţi cărînd pe braţe un sicriu cu un mort înăuntru; în spate cîteva persoane care jelesc încetişor. La un moment dat se trezeste mortul toti raman surprinsi. Mortul are un umor negru. Apar în scenă reporterul şi cameramanul; sînt urmaţi îndeaproape de agent şi de plutonul de soldaţi, conduşi de ofiţer. Reporterul il pocneste pe agent si acesta pleaca. Ofiterul spune ca au voie sa traga in morti. Preotul isi arunga patrifirul si spune ca se apuca de afaceri. Cameramanul il ia la bataie pe reporter. Militari sunt nehatarati daca sa traga sau nu, preotul se razgandeste, unul dintre militari isi da intalnire cu dascalul. Mortul se ridica si pleaca, impreuna cu cei 7 care se invarteau.
Dansez pentru nimeni
Textul satirizează, persiflează, și parodiază subprodusele estetice şi falsele vedete. Doi bărbaţi trecuţi demult de vârsta tinereţii şi care îşi omoară plictisul şi singurătatea navigând pe internet se întâlnesc absolut întâmplător în barul în care îşi dau întâlniri cu femei „agăţate” pe chat. Acțiunea are loc apoi în spaţiul unui studio de televiziune, ușor de recunoscut.. Cu toate că la televiziunea respectivă totul e „sută la sută adevărat”, protagoniștii sunt, de fapt, nişte actori pensionari plătiţi ba să se joace pe sine, ba să joace alte personaje.
Epilog Text disponibil online
o pluta, pe mare cu 5 naufragiati... mor pe rand, nicio sansa
Fapt divers
Intoarcerea de acasa
O piesă în care spectatorii se transformă în actori, iar actorii - în oameni, o piesă care permite multe, multe experimente, o piesă care poate să-i schimbe cariera actriței principale, dar și regizorului. Piesa ilustrează conflictul care se ivește între alter-egourile personajului feminin atunci când acesta încearcă să se descopere. Personajul își arată mășstile publicului ce se transformă într-o oglindă a cărei reflexie este diferită permanent.
M&M (Couture a Porter) Text disponibil online
Maddy și Maude sunt două femei foarte diferite a căror destine se intersectează. Maddy este bine situată social, traversează cu detașare pasiunile. Maude este confuză din toate punctele de vedere. Fiecare ia din legătura care se creează ceea ce crede că îi trebuie mai mult. Pentru Maddy ea este o sursă de energie proaspătă, un nou prilej de a plonja în decrepitudini care îi provoacă suferinţă şi plăcere laolaltă, iar pentru Maude, o şansă de a se rupe de un trecut, de o istorie mai veche chiar decât frageda ei vârstă şi de a-şi asigura un simplu şi comun confort. Dar nimic nu este ceea ce pare a fi, căci povestitorul nu e doar narator, ci micul zeu care încurcă lucrurile.
Morti si Vii Fragment disponibil online
Maler lucrează la morgă și își imaginează tot felul de întâmplări în care sunt implicați morții. Într-o zi, este adusă Camea, o fată tânără şi frumoasă, iar Maler îşi convinge colegii să amâne autopsia cu o seară. În timpul nopții își imaginează nunta sa cu fata și, în timpul scenei erotice, Camea îşi revine din moartea clinică.
Natura Moarta cu Happy End Text disponibil online
Cum reacționezi atunci când știi ca mai ai 6 luni de trăit? Cum le spui celor dragi? Cum reacționează ei? Poate nu așa cum ne-am fi așteptat...
Ne vom revedea în anul care a trecut
În sala de aşteptare a unui aeroport, două cupluri din două generaţii diferite tratează o intrigă de actualitate, în care oricine se poate regăsi. Este o poveste pe care oricare dintre noi o poate surprinde în viaţa cotidiană, cu atât mai mult într-o sală de aşteptare.
Sala de aşteptare (Aeroport 2)
Piesa povestește continuarea unei simple și în același timp complicate poveşti de dragoste începută cu un an în urmă şi reciproc refuzate, în ciuda imperativului emoţional. Doi tineri ( Sorana și Rudi) s-au întâlnit într-un aeroport și, în ciuda atracției imperative dintre ei, și-au refuzat cu cerebralitate iubirea explosivă. După un an, aceeaşi femeie, acelaşi barbat se întâlnesc în aeroport doar că ea este însoţită de iubitul ei, iar el este alături o altă femeie. Ce-ţi mai pot spune? Cât mai e iubire şi cât frustrare? Să fie vorba de a doua şansă sau de trista oglindă a unei iubiri ratate?
Santiago El Campeon Text disponibil online
Povestea porneste de la textul clasic al lui Hemingway, "Batranul si Marea" si conduce la ultimele clipe de viata ale marelui autor. O piesa in care apar : Pestele cel Mare, Santiago el Campeon, Padre Diaz, etc.; Piesa nu are un story bine definit, mizand mai mult pe imagini si scene disparate, adunate ca intr-un puzzle misterios de febra nebuniei. La final ne ramane imaginea unui batran puternic si labil totodata, cu o istorie grandioasa
Scrisori către Rita
Un roman scris pe blogspot, sub pseudonimul KAOS MOON, zilnic, timp de un an, care vorbeşte despre experienţele lui Nic Labiş – un personaj lipsit de perspective şi plictisit de viaţă. O poveste despre dragoste şi despre absenţa ei.
Sosiile Text disponibil online
Talk Show Text disponibil online
" Povestea unui cuplu uzat si abulic, tinut in viata doar de proiectiile unui trecut indepartat revenind obsedant precum o vina ... O radiografie cinica asupra comoditatilor conjugale, a intolerantei si a lipsei de continut. Faptul ca el o omoara pe ea, la final, nu este decat o necesitate tehnica datorata cutumelor scrierii unui text de teatru. In realitate, mor amandoi; intotdeauna mor amandoi... inca din seara in care si-au spus pentru prima oara "te iubesc".
Ultimul tren spre casa
Povestea unui actor în pragul bătrâneţii care abandonează o carieră frumoasă şi o familie urâtă pentru un hotel ieftin din Gara de Nord. Dan Goia este un om însingurat și a obosit să se amestece în atât de încâlcitele probleme ale lumii. Îl aşteaptă acasă soţia (Angela care s-a culcat cu David, fiul lui Dan din prima căsătorie), Cati (fiica lui, adolescentă precoce) şi David, un handicapat ţintuit într-un fotoliu cu rotile. Drama ieşirii din lume a lui Dan Goia se transformă spre final în pamflet împotriva paparazzilor.
Zapp... Fragment disponibil online
Ştefan, un bărbat cu o boală incurabilă, nu poate accepta că o să moară și deși mama și soția lui îl iubesc și îl îngrijesc cu devotament, el se comportă urât cu ele, le terorizează, crează situații delicate în care se spun lucruri grave, dureroase.

vezi toate stirile despre Stefan Caraman


Optiuni vizualizare

Biografie Stefan Caraman 

+17 25voturi

Stefan Caraman

Stefan Caraman s-a nascut la data de 3 ianuarie 1967 in Tulcea, Romania.

A absolvit in 1992 Academia de Studii Economice din Bucuresti.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Stefan Caraman

Discutii:

propune tema de discutie

  • Clau - Felicitari pentru initiativa Caraman!!!   
    Felicitari pentru initiativa Caraman!!!

  Aminteste-ti datele mele