Piese de Tom Stoppard

Rock'n'roll
despre sisteme politice în Est şi Vest, în special despre dificultatea de a trăi în fiecare din ele. piesa începe cu Primăvara de la Praga în 1968 şi se încheie cu Revoluţia de catifea şi căderea comunismului în Cehoslovacia, acţiunea alternând între Cambridge (Anglia) şi Praga.
Rosencrantz si Guildenstern sunt morti (Rosencrantz and Guildenstern are Dead)
Fiind dispăruți cu vasul care trebuia să-l ducă pe Hamlet în Anglia, Rosencrantz şi Guildenstern sunt considerați morți, dar toruși trăiesc. Ei discută despre viaţă, moarte şi jocurile puterii. Au sărit din textul lui Shakespeare şi, într-un splendid extratext transformat în piesă de teatru, reinterpretează şi comentează şi retrăiesc – situaţi în cea mai periculoasă dintre poziţii, în acelaşi timp înăuntrul şi în afara poveştii – ce s-a întâmplat, de fapt, atunci la Elsinore…
Travestiuri

Optiuni vizualizare

Biografie Tom Stoppard 

+1 1vot

Tom Stoppard

Tom Stoppard s-a nascut la data de 3 iulie 1937 in Zlin, Cehia.

Sir Tom Stoppard – distins cu The Order of Merit, The Most Excellent Order of the British Empire în grad de Commander (CBE); membru al The Royal Society of Literature. A fost votat în 2008 de revista TIME printre cei 100 cei mai influenți oameni din lume. "Stoppardian" a devenit un substantiv comun, care definește procedeul prin care un autor folosește comedia pentru a descrie concepte filosofice. Scenariul filmului Shakespeare in Love (1998), scris de Tom Stoppard a primit premiul Oscar.

Rosencrantz şi Guidenstern sunt morţi a primit Tony Awards și a generat un film celebru care i-a avut în distribuţie pe: Gary Oldman, Tim Roth, Richard Dreyfuss. Textul este asimilat teatrului de avangardă, amprentat de omenia caldă care este semnul distinctiv al teatrului stoppardian.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Tom Stoppard

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele