Piese de Yann Verburgh

Alice
Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) şi reprezintă idealul de frumuseţe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiţă din Sibiu, devine încet – incet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee şi Tweedledum, Pălărierul şi Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație originală comisionată dramaturgului Yann Verburgh și are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”.
Căpcăuni
Despre homofobia din lumea de azi. Din Franţa până în Rusia, din Uganda în Iran – trecând prin Bulgaria, Africa de Sud, Camerun, Grecia, Brazilia, România – textul realizează o panoramă a unei discriminări care exclude social, care ucide direct sau indirect, care există sub numeroase forme, toate cauzând durere şi suferinţă.
Regulile joculu
În piesă sunt tratate subiecte precum emigranţii şi emigraţia, societate paşnică versus societate războinică, armele şi evoluţia economică. Se formulează o utopie a copiilor despre o societate perfectă.

Optiuni vizualizare

Biografie Yann Verburgh 

0 0voturi

Yann Verburgh

Yann Verburgh s-a nascut la data de in , Franta.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Yann Verburgh

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele