Piese de Yasmina Reza

Arta
Un iubitor de artă cumpără un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, ceea ce îl scandalizează pe cel mai bun prieten al său și duce la la confruntări care le pune în pericol prietenia. Un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi, în încercarea de a înţelege strania artă modernă şi ciudatele relaţii moderne de prietenie.
Conversatie dupa inmormantare
În chiar ziua înmormântării tatălui lor, doi frați și o soră trec printr-o criză familială de proporții, criză declanșată de sosirea total neașteptată a fostei prietene a fratelui celui mic care a devenit între timp actuala amantă a fratelui mare.
Disco Love
Iubirea este un lucru foarte mare. Căci fără de iubire… viața e pustiu. Și totuși; cam banal, nu-i așa? Ne îndrăgostim, iubim, se pare, ne certăm, obligatoriu ne împăcăm, înşelăm, că doar oameni suntem, deci şi geloşi, dorim cu patimă, ne consumăm reciproc şi toate astea se numesc, o – atât de romantic – iubire. Cum să mai spui astăzi o poveste despre acest sentiment înălţător şi atât de vulgar totodată? Cine mai are timp să asculte aceleaşi vorbe despre relaţii complicate şi pasiuni ardente?
L'Homme du hasard
Paul Parsky este un scriitor celebru, foarte autocritic, care nu mai găsește modalități originale de exprimare a talentului său. Călătorind cu trenul spre Frankfurt, întâlnește o femeie necunoscută, mare admiratoare a cărților lui, care o poartă cu ea pe cea mai recentă - „Omul hazardului"- și care cu greu încearcă să își facă curaj să îi ceară un autograph, să se cunoască.
Zeul măcelului (Le Dieu du Carnage)
„Copilul unui cuplu loveşte cu o bâtă copilul altui cuplu şi îi sparge unu până la doi dinţi. Părinţii se întâlnesc pentru a rezolva conflictul în mod civilizat, pentru a deveni chiar prieteni, dar ajung la violenţă. Spoiala de civilizaţie care ne desparte de sălbăticie e îngrijorător de diluată.”
Trecand prin iarna
Trei versiuni ale vietii
Nu-ţi cere nimic şi nu se aşteaptă să faci vreo alegere morală. O piesă despre clasa de mijloc, pentru clasa de mijloc, dar atât de profesionistă, atât de comică, atât de ritmată încât te face să te-ntrebi ce a făcut clasa de mijloc ca să merite o seară atât de picantă. (John Stokes - Times Literary Supplement)
Une piece espagnole
Cinci actori repetă o comedie: o reuniune de familie în cursul căreia o mamă prezintă celor două fiice ale sale și fiului pe noul bărbat din viața ei, un văduv care manageriază immobile. O piesă proiectată pe principiul sertarelor asemănătoare păpușilor rusești.

Optiuni vizualizare

Biografie Yasmina Reza 

+2 2voturi

Yasmina Reza

Yasmina Reza s-a nascut la data de 1 mai 1959 in , Franta.

Este si actrita.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Yasmina Reza

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele