Piese de Zaharia Antoaneta

Canicula
Orice locuinţă este o lume în sine. Un univers "în mic", cu legile sale - mai mult sau mai puţin scrise, mai degrabă instaurate şi perpetutate, ca atare sau în oglindă. Această premisă odată stabilită, sintagma "familie ca oricare alta" îşi pierde sensul.
Ciao bella
Text cu note profund feminine caree recrează fragmente din trecutul recent al unei prietenii împărtăşite de trei tipologii complementare din marele univers feminin. Trei femei ajunse la maturitate se destăinuie, făcând exerciţii de sinceritate.
Jocul
Două cupluri (unul la început, energic, ocupat cu drăgălăşenii şi joacă, celălalt, hârşit, deteriorat, preocupat de scosul mutual al ochilor) care interelaționează permanent. Cinci personaje din care majoritatea se ocupă cu teatrul sau activităţi colaterale ne fac să ne întrebăm din ce se compune actorul tânăr tipic? Din repetiţii la care i se pare că nu face nimic, dar care îl chinuiesc pentru că încep la 10 dimineaţa, dintr-o permanentă poftă de ludic sub toate formele existente, împreună cu nevoia de a se stabiliza alături de o persoană echilibrată financiar; din dialogul zilnic cu o mamă cu cantităţi uriaşe de afecţiune şi de sacrificiu de sine, a cărei viaţă interioară e centrată strict pe pregătirea menu-ului de a doua zi al puişorului. Dar mai sunt și invidiile concomitente cu dezaprecierea față de ceea ce a făcut colegul lui.
Ziua perfectă
Piesa vorbește despre condiția tânărului actor în societatea contemporană. Două colege de teatru sunt și vecine.Una dintre ele lucrează la un proiect și face exerciții de dicție ori vocalize de dimineață până seara trezindu-și toți vecinii. N-o inghite deloc pe vecina sa ceva mai vârstnică și nu pierde ocazia de a arunca înțepături verbale peste balcon. În rest ele nu comunică direct și duc o viață anostă. Una așteaptăpermanent un mare rol, cealaltă va pierde contractul pentru care se pregătea. Mizeria financiară le copleșește, lipsa de activitate, dar și de perspectivă le omoară lent, eșecul sentimental și personal le conduce încet, dar sigur spre criza de disperare.

vezi toate stirile despre Zaharia Antoaneta


Optiuni vizualizare

Biografie Zaharia Antoaneta 

+4 6voturi

Zaharia Antoaneta

Zaharia Antoaneta s-a nascut la data de 9 iunie 1974 in Bucuresti, Romania.

Antoaneta Zaharia (n. 1974), absolventa a ATF Bucuresti, sectia actorie, si studenta in anul al IV-lea la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, este actrita la Teatrul Odeon. A scris piesele Ziua in care nu s-a intimplat nimic, jucata in regia Teodorei Herghelegiu, 2001, si a Clarei Flores, 2006, si Va pupa piticul din Franta, in regia lui Alexandru Dabija, 2005. Pentru rolul Copila din De ce fierbe copilul in mamaliga, de Aglaja Veteranyi, in regia lui Radu Afrim, a obtinut, in 2003, Marele premiu si Premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamt, Premiul special al juriului la Festivalul de Dramaturgie Contemporana de la Brasov, iar in 2004 a fost nominalizata de UNITER pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal. Garsoniera in centru este romanul de debut al autoarei.


Cronici ale spectacolelor dupa texte de Zaharia Antoaneta

Discutii:

propune tema de discutie

  Aminteste-ti datele mele