Pensionarul întreprinzător sau cine a tras ?, de Alexandru Nagy


Bună zîua! 

Dom’le am zis-o ş-o mai zic nu mai ie ca pă vremuri! Io am lucrat la Securişti şi n-a fost chiar aşa cum zice ăştiea la tembelizor. Acu’ să v-o spun p’aia dreaptă io am fost infiltrat în sistem-deci ştiu cum se făcea mişculaţiile. Ce revoluţie, ce complot, ce agenturi??? Care? Cine dom’le cine? A adus poporu ăsta în halu-n care ie? Io? Io-s dă vină că a ieşit tineretu-n stradă, pe bulivard? Io? Prostii! 

Io aveam un partid, mic! Mic! Dar penetrant, puternic! Partidul Anonim-P-A. Fi-miu are 43 dă ani, atunci avea vo’, cât să vă zic io dvs. 20-30 dă ani şî să ocupă cu muzica la nunţi şi boteze, da’ nu s-a băgat veci la tăieri dă moţ. No! La moţ e mafia mare...e mulţi şi puternici. Aşea şi avea nijte boxe...nu iexagerez dăloc cât dulapu’! Din cartoane dă ouă...şi dacă nu duduia tot Bucureştiu...dă striga lumea pă stradă că nu se înţelegea om cu persoană. Zicea: Auzi iar îi tămbălău, balamuc la Marinescu acas’! Sî am pus boxele anonim, pă la C.C, pă la Universitate, șî am dat drumu’ la o bandă dă magnetofon rusesc dă-la vechiu Cernobâl. Pă bandă ierea Romica Puceanu. Şî duduia tot Bucureştiu, păi în Berceni s-a spart o batrână de la reverberaţii. A puşcat efectiv şoricu’ dă pă iea. 

Șî a venit Ştefan cel Mare (nume dă cod) era întru-n Volzvagăn dă-la broscuţă şi a ţipat la mine: Băăă! Revoluţia nu-i a ta, i-a urmaşilor, urmaşilor...şi a rămas cu urmaşii în gură. Că l-a călcat un tanc. Veniseră ăia dă la Armata e cu noi! Şî uite aşa am trecut de anu 2000...mdeah și cam astea a fost loviturile din Romanica...slaaab, dom le slab al dracului! Prost așa...io știu? Acu să vedem dacă or face ăștia anticipate că io-l votez pe W.C. Tudor...păi numa ăla poa să facă ordine și curățenie-n țara asta să stârpească țiganii ăștia beliți și răzbeliți, rar mama lor a dreacu să le fie de ciori împuțite...n-ar avea naroc! Da...știu și nevasta mea săraca îmi zicea...ești rasist...Neculae...ești rasist! Și io o cârpeam...ești rasist...paaac! Jap, poc ,hop palma... păi să poate să nu mai fie pic de respect în societatea noastră pentru un bărbat chipeș și viril ca mine...ce dreacu că nu mai folosesc prostamol de două zile și mă simt extraordinar! Asta e...a doua tinerețe...ce să-i faci? Navasta mea săraca a trecut în lumea celor drepți... ș- a înfipt din greșală o andrea în inimă și n-au mai putut s-o salveze... nici n-am mai dus-o la spital am dus-o la un vecin de-al meu din Balta Albă care a fost medic veterinar... și n-a mai avut ce saă- facă că s-a prăpădit săraca pe drum... că de... duminică la amiază circula greu taxi maxiurile aste...sau cum naiba le zice...și-a murit...săraca. 

Io mi-am găsit o gagicuță după câteva săptămâni o cheamă Eftinchia ie vecină cu mine în bloc stă în casa liftului la 10 ți face niște ostropel de-ți lasă gura apă... și am invitat-o la mine într-o noapte pe ascuns... să nu ne vadă Ioanid... că ăla are gura slobodă... și a venit nebunatica... și am stat pe acoperișul blocului până la răsărit și am făcut mititei pe tabla de pe acoperiș... a fost... mirific... ce să mai, și de atunci suntem nedespărțiți... și acum e cu mine... da... o am aici în buzunar... da! Vorbesc serios... adică ce-a mai rămas din ea... un deget... săraca... ce să-i faci... neatenția... a urcat în lift și și-a prins degetul mic la ușe... și io eram la parter... ia, cum avea... D-zeu s-o ierte... avea numa 30 de kg... era rahitică... liftu n-o recunoaște ca om... nici eu.. da asta-i altă poveste... și io eram la parter și am chemat liftu și a plecat liftu cu ia... și-a rămas degetu prins acolo în ușă... era stricat și a căzut în groapa liftului... și acolo a rămas o vreme... până a început să pută... dup-aia au venit ăia de la administrație și au betonat liftu... că cică e mai sănătos să urci 10 etaje decât să consumi atâta curent și să plătești la fondu de rulmenți o căruță de bani.. da păi țmie îmi venea fondu de lurmenți vo 20 de mii de lei pe lună... lei vechi(se strambă)... că i-a mâncat în cur să-i schimbe... dom’le!!! Degeaba-i schimbă dacă nu scade prețurile și nu mărește pensiile...degeaba...vax...ciuciu...spumă de mare...zero... 

Doamne iarta-mă! Păi io am penzie de 350 de mii de lei... vechi (se strambă)... ce fac io cu 350 de mii de lei.. că am de luat o troacă de medicamente... am și ulcer varicos la picioru stâng.... ce fac? Că dacă stau în picioare mai mult de 10 minute îmi pușcă varicea și supurează... țâșnește puroi... ca la gheizer! Păi odată... am umplut jumăte de C.E.C numa cu puroi varicos... și n-a mai vrut tuta să-mi dea 10 miliarde împrumut... că nu se poate... că regulile... aiurea nu le-a plăcut că le-am făcut mizerie în instituție... tâmpita! Am vrut să-mi deschid o sifonerie... să fiu al dracu da din aia ultimu tip... cu tirbușoane... cu nebunii... cu gagici goale.. (raâe ca un bou)... eh... n-a fost să fie... o să mă întrețin din pensia asta regurgitativă... ah.. ia uite e 6 jumate... hai că la șapte închide la Vel Pitar... he he ... cel dintâi brutar... aiurea... și ăsta a fost informator...

  Aminteste-ti datele mele