Rape, de Bogdan Georgescu


PERSONAJE:

EL

EA 
 
 

Parc. Noaptea târziu. El se apropie de Ea. 
 

EL: Mergi. Așa. Încet. Tu și cu mine o să facem un tur al parcului acum. Da. O excursie cum n-ai mai făcut în viața ta.

EL: Mergi mai departe. Mișcă.

EL: Încă puțin și am ajuns. E prea multă lumină aici. Nu vrem să ne vadă nimeni, nu-i așa? Hai. Relaxeaza-te, ce naiba. Mă exciți. Nu te uita în spate. Nu te uita la mine.  
 

Ea se oprește. 
 

EL: Nu! Am zis eu să te oprești? Mergi! Mișcă! 
 

Ea își lasă geanta să cadă și își scoate pantofii. 

EL: Ce dracu’ faci? Nu-mi face asta acum. Dacă mă faci să fug după tine prin parcul asta cu ea sculată, o să-ți pară foarte, foarte rău.  
 

Ea se așază pe jos. 
 

EL: Așa. Îmi pare bine că n-ai fugit. Apreciez asta. Ar fi fost o pierdere prea mare de energie, de timp și poate chiar de bani. Ar trebui că femeile care le fac asta bărbaților să fie crunt pedepsite de poliție și de biserică, pentru că e un păcat că ție să ți se scoale și ele să fugă. Chiar o crima, după o anumită vârstă. Apreciez că n-ai fugit, dar trebuie să mergem de aici. Nu putem sta aici. E prea multă lumină.

EL: Nu mai fluiera! Am eu o superstiție că dacă fluieri noaptea prin parc, atragi toate spiritele rele.

EL: N-o să te doară, promit. O să am grijă să nu te doară. Și... cum a fost la petrecere? Ai pus ochii pe vreun tip? Te-ai îndrăgostit de cineva? Mă asculți? Bine, nu trebuie neapărat să-mi răspunzi. 
 

O ridică și continuă să meargă cu ea. 
 

EL (cu rasuflarea tăiată): Uite, acolo. Chiar acolo.  
 

Ea se oprește pentru o secunda, îl privește și își scoate rochia. Rămâne aproape goală, doar în lenjerie și cu pantofii cu tocuri.  
 

EL: Nu. Nu așa repede! Ce faci, te-ai dezbrăcat de tot! Ce faci? Pune-ți rochia la loc! Nu e așa cald. Nu putem să facem asta, nu suntem la hotel. Te rog. Îmbraca-te. 
 

El se apropie și încearcă s-o îmbrace la loc.  
 

EL: Jur că am mai făcut asta până acum, dar n-am mai pățit niciodata așa ceva. Termină, te rog. 
 

Ea face câțiva pași spre el și își înfige mâna în pantalonii lui. El țipă. 
 

EL: Ce faci? Ce dracu’ faci?  
 

El îi scoate lenjeria cu delicatețe. Vede că are ciclu. 
 

EL: Ce... O, Doamne. O, Doamne.

EA: Nu știai că o dată pe lună la femei curge sânge? Dar poți să continui. Te rog doar să nu-mi atingi gura.

EL: Când eram mic aveam un vis: să mă insor și să o rog pe soția mea să-mi arate cum se întâmplă asta. Cu sângele. E incredibil. Pot să mă uit mai de aproape? (se așaza în genunchi) Ești uimitoare. Ești minunată. Ești un miracol. Miracolul meu. Toți anii ăștia... Toate se leagă exact în secunda asta. Toate. Ești cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodata. Și sângele ăsta... Seamană așa mult cu noi. Ar fi putut să se transforme în viața. Să dea viață. Și în loc să facă asta, curge pe picioarele tale. Mort.

EA: Te rog, fă-o și gata. Sunt foarte obosită.

EL: I-aș fi spus să se așeze linistită în cadă, i-aș fi umplut cada cu apă călduță, că să se simtă bine, și eu m-aș fi așezat pe toaletă și m-aș fi uitat la sângele care curge dintre picioarele ei. M-aș fi uitat la asta de dimineața până seara. Nemișcat. Și apoi aș fi făcut dragoste cu ea. În fiecare zi, până la sfârșitul zilelor noastre. Eu... să știi că simt ceva... pentru tine. Ceva ciudat. Ceva foarte, foarte special. Nu ți-aș face rău pentru nimic în lume. 
 

Ea – nici o reacție. 
 

EL: Știi care-i culmea? Vrei să-ți spun? E o coincidență atât de ciudată, e... coincidența vieții mele. Jur că nu mi-a trecut asta prin cap nici o secundă când... Pur și simplu, se întâmplă că tocmai azi să fie ziua mea. Exact acum treizeci de ani, dintre picioarele ei curgea sânge, ca și la tine. Dintre picioarele mamei. Exact acum treizeci de ani... Tot sângele ala că să mă nasc eu. Crezi că sunt un pic ciudat, nu? Poți să crezi asta. Ar trebui să văd asta în fiecare zi de-acum... să te am lângă mine cumva pentru totdeauna. Lasă-mă măcar să te filmez. 
 

Scoate din buzunar un telefon mobil. Începe să filmeze. 
 

EL: Așa, mergi…  
 

Îi indică cum să se miște. O filmează. Îi filmează mâinile, picioarele, parul.  
 

EL: Te rog, spune ceva. Ești sinistră cu tăcerea asta. Spune ceva. Te iubesc. Spune ceva. Ești atât de frumoasă, încât nu ar trebui să te mai vadă nimeni.

EA (începe să cânte): Mulți ani trăiască, mulți ani trăiască,

Laa muulți aani

Cine să trăiască, cine să trăiascăăă,

Laa muulți ani…

EL: Nu contează numele.  
 

O filmează în continuu, în timp ce-i direcționează mișcările, mersul etc.  
 

EL: Aș putea să mor fericit acum. (Se oprește din filmat.) Nu pleca. Dansează cu mine.  
 

Ea danseazș cu el.  
 

EL (se desprinde din dans): Sunt ultimul nenorocit de criminal de pe pământ. Nu merit să trăiesc. Omoara-mă tu. Te rog. N-o să afle nimeni… Pentru că oricum n-am pe nimeni. N-o să ți se întâmple nimic... Omoară-mă tu. Eu nu pot s-o fac. 
 

Scoate un cuțit din buzunar. I-l pune în mână. 
 

EL: O să închid ochii și o să număr până la zece. Trebuie să lovești aici. O să număr. Când ajung la 10, gâtul meu o să fie total relaxat și atunci cuțitul o să poată intra mai ușor. Pe urmă pleci și nu te mai întorci aici niciodată…

10

9

8

7

6

5 e prea frumos pentru mine

4

3

Iartă-mă

Nici nu mi-am dat seama ce fac

2

1

EA (se apleacă și îl sarută apăsat pe gura): Te iert.  
 

Ea pleacă,  îmbrăcându-se.

Întuneric. 
 

SFÂRȘIT.

  Aminteste-ti datele mele