Serenadă pentru Cervantes, de Laurentiu Budau

sinopsis

“SERENADĂ PENTRU CERVANTES” se doreşte a fi o plecăciune afectuoasă în faţa marelui clasic care înfruntă viguros timpurile şi stârneşte reinterpretări multiple ale contemporaneităţii vis-a-vis de mitul cavalerului rătăcitor în hăţişurile realităţii. Nu ne-am propus să facem o reconstituire exactă asupra evenimentelor romanului cu pricina, nici să realizăm o ilustrare scenică a acestuia, ci să adăugăm încă o undă de mister asupra condiţiei creatorului care se identifică cu opera şi personajele create de el, lăsând o confuzie deliberată asupra identităţii reale a personajului central, personaj cu personalitate multiplă şi preocupare unică - aceea de a-şi desăvârşi opera până în ultima secundă a existenţei sale pământene. Lupta cu Timpul care se scurge nemilos constituie constituie axa spectacolului pe care-l propunem judecăţii îngăduitoare a Cititorului care vă hotăra, în final, cine este învingătorul, cine sunt învinşii şi dacă a avut vreun rost toată răbdarea şi bunăvoinţa de care a dat dovadă pe parcursul lecturii.

adaugat de laurpapusarul

nr. personaje:

6 femei

1 barbat

gen: drama
lungime: 1 act

Atentie! Publicarea piesei (fragment sau integral) pe site se poate face numai cu acordul autorului. Daca sesizati abuzuri, va rugam sa ne anuntati RegizorCautPiesa.ro nu este raspunzator pentru continutul adaugat de utilizatori.

+2 2voturi

Opinii despre piesa (1)

adauga opinie

publicata

premiata

  • Diplomã pentru citirea într-o cheie modernã a unei opere clasice, Teatrul TandaricaFestival Internaþional al Teatrului de Animaþie „Bucurii pt copii. Spectacole de co, Bucuresti, 2008

tradusa

  Aminteste-ti datele mele