Spectacolul „Capra cu trei iezi - un studiu gastronomic“, montat de Alexandru Dabija, va avea premiera astăzi şi mâine, la Teatrul Act din Bucureşti.
Reprezentaţiile au fost programate să înceapă de la ora 19.00, iar spectacolul durează o oră. Din distribuţie fac parte Emilia Dobrin, Andi Vasluianu, Constantin Drăgănescu, Florin Dobrovici şi Mihai Calotă.
Ţuică, vin, ciorbă, sarmale şi piftie. Cu asta îi vine de hac capra lupului, după ce cumătrul i-a înfulecat doi dintre cei trei iezi pe care îi avea în bătătură. Povestea lui Ion Creangă e ştiută, dar Alexandru Dabija are o frazare mai ciudată atunci când o reciteşte.
„După ce ne-am încercat puterile cu metafizica din «Ivan Turbincă» în spectacolul «Absolut!», ne avântăm acum în psihologia abisală a cruzimii şi răzbunării din «Capra cu trei iezi», iar studiul pe care îl propunem este în primul rând unul gastronomic, pentru că moartea este, invariabil,
Citeste tot pe
Adevărul