Ratatouille – tocană tradiţională de legume, din regiunea Provance a Franţei. Este compusă în principal din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei. Există două metode de a prepara legumele: prin fierbere separată sau împreună.
Nathan, Edith şi Alex sunt fraţi. La înmormântarea uşor atipică a tatălui lor mai participă unchiul Pierre cu soţia Julienne şi fosta amantă a lui Alex, îndrăgostită de Nathan, Elisa. Pe fondul dispariţiei tragice a celui care a fost pater familias, vitalitatea tuturor dă în clocot. Parfumul lasciv al morţii trezeşte în fiecare personaj orgolii, frustrări, patimi – într-un cuvânt, pofta de viaţă. Toate acestea sunt preparate cu răbdare, la foc iute şi sunt servite, fără formalisme, ca la orice masă în familie.
Nathan, Edith şi Alex au toţi trei peste 40 de ani – au trăit destule, au acumulat câte ceva, au ratat nu puţine. Raporturile între ei oscilează echilibristic între cinism infantil,
Citeste tot pe
Port.ro