3 dramaturgi. 3 regizori. Un spectacol

publicat:
25.05.11
in sectiunea:
trimite si altora
√refresh

- tangaProject radical refresh –3 dramaturgi. 3 regizori. Un spectacol

tanga nu acoperă. descoperă.

27,28,29 mai 2011 – ora 19.00

Pod Film – UNATC I.L. Caragiale


str. Matei Voievod, 75-77, sect. 2, Bucureşti


În 2005, la UNATC Bucureşti, o echipă de regizori şi dramaturgi tineri, încă studenţi, au experimentat noi direcţii de colaborare şi dezvoltare artistică, în cadrul primului atelier tangaProject. Scopurile proiectului au fost descoperirea unor noi tineri dramaturgi, dezvoltarea unui spirit de echipă şi explorarea metodelor de comunicare dintre regizor şi dramaturg.

În 2011, proiectul se intoarce în şcoală. După 6 ani de dezvoltare a direcţiilor pornite în cadrul atelierelor şi proiectelor tangaProject, procesul de lucru al primului proiect este propus studenţilor anului I de masterat (scriere dramatică, regie,actorie).


FĂRĂ REST


O pensionară intră în conflict cu vânzătoarea de la alimentara din colţ, din cauză că nu are să-i dea rest. Situaţia degenerează, când manifestarea prejudecăţilor devine mult mai importantă decât găsirea unei rezolvări.


text Raluca Adina Avram

regia Ioana Petre

cu Oana Popescu, Alina Şerban, Diana Iarca, Iulian SfirceaCEAI, CAFEA?


O tânără actriţă merge pentru prima oară la un casting. Castingul este pentru o reclamă la cafea. Ce se întâmplă când mergi la un casting şi descoperi că e aranjat?


text Diana Iarca

regia Catinca Drăgănescu

cu Bogdan Nechifor, Laura Vintilă, Ruxandra Coman


E COPILUL TĂU!


Un cuplu de medici îşi simt ameninţată reputaţia de faptele copilului lor. Un eveniment cotidian se transformă într-o situaţie de criză în care singurele soluţii rămân ameninţările şi pasarea responsabilităţii.

text Alice Monica Marinescu

regia Kedves Emőke

cu Oana Popescu, Mircea Postelnicu

producţie spectacol

David Schwartz

coordonator proiect

Bogdan Georgescu


Proiect realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale Bucureşti, Scot and Company Consulting şi Veioza Artewww.veiozaarte.ro. Mulţumiri: Balazs Gyongyi, Ana Colţatu.

tangaProject este un atelier de teatru independent pentru dezvoltarea şi explorarea noilor tipuri de teatralitate şi dramaturgie, implicarea directă a dramaturgului în procesul de creaţie a spectacolului, experimentarea a noi mijloace de expresie teatrală şi introducerea conceptului de teatru comunitar prin: ateliere şi workshopuri, educaţie, cercetare şi observaţie, lucru în echipă, interdisciplinaritate, artă implicată, responsablizare socială – ARTĂ ACTIVĂ.

contact – tangaproject@yahoo.com / tel: 0724353559Autor: Echipa rcp

Sursa:Comunicat de presa

Voteaza:
+6 6voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele