Andrei Dascalescu, in juriul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam

publicat:
09.11.09
in sectiunea:
trimite si altora
Andrei Dascalescu, in juriul Festivalului Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam
Regizorul Andrei Dascalescu face parte din juriul Festivalului International de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA), informeaza Mediafax.

El va juriza, alaturi de profesorul britanic Brian Winston, Cameron Bailey, codirector al Festivalului de Film din Toronto, Joan Legalamitlwa, fondatorul Lorato Arts and Culture Initiatives, şi Herman de Wit, sectiunea "First Appearance" (sectiune dedicata documentaristilor debutanti).

IDFA 2009 va avea loc in perioada 18-29 noiembrie.

In urma cu un an, primul film de lungmetraj al lui Andrei Dascalescu, "Constantin si Elena", primea premiul First Apppearance la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam 2008 (IDFA).

"Constantin si Elena" a fost nominalizat la Premiile Gopo 2009 şi a câştigat premiul pentru debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2009, dar şi premiul special pentru cel mai bun film documentar la Festivalul de la Sarajevo 2009.


Andrei Dascalescu, scurt cv

Andrei Dascalescu este un tanar regizor roman (25 ani), licentiat al Facultatii de Film din cadrul UNATC, sectia Multimedia, sunet, montaj. Andrei Dascalescu a lucrat ca monteur si sunetist la numeroase filme, inclusiv alături de Francis Ford Coppola şi Walter Murch la "Tinereţe fără tinereţe".

Scurtmetrajul "Fly", produs si coregizat de Andrei Dascalescu, a fost selectionat la treisprezece festivaluri internationale, printre care Montpellier, Sarajevo, Puerto Rico, Barcelona, si distins cu diverse premii.

Andrei Dascalescu este initiatorul si principalul organizator al festivalului de scurtmetraj "Filmul de piatra", a carui prima editie a avut loc in ianuarie 2009, la Piatra Neamt.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


  • miruna - bravo bravo!!!!   
    bravo bravo!!!!

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele