Ateliere de arta actorului la FEST-FDR 2012

publicat:
05.05.12
in sectiunea:
trimite si altora
Ateliere de arta actorului la FEST-FDR 2012
Pe langa spectacole, dezbateri, lansari de carte, muzica improvizata (Paperjam #5, in club Al-Kimia, joi 10 mai, de la ora 22) si chiar inaugurarea unei fabrici (sambata 12 mai, ora 12, Parcul Industrial Freidorf nr. 5/B/2, Inaugurarea Fabricii de decoruri a TNT), Festivalul FEST-FDR de la Timisoara ne ofera si trei ateliere de arta actorului, sustinute de Alexander Hausvater, de Liviu Lucaci si de Ionut Caras si Mara Opriș.


Luni 7.05 – vineri, 11.05, ora 10, Bastion

Contradicții în teatrul modern

Workshopul organizat de Centrul Cultural German din Timișoara în cadrul FEST-FDR și susținut de regizorul Alexander Hausvater reprezintă o cercetare a utilizării fenomenelor de contrast și contradicție, pe texte de Peter Hanke și Rainer Werner Fassbinder, cu accent pe diferitele forme ale exprimării unui text. Atelierul studiază expresia corporală, verbală, muzicală, picturală, video și corală și urmărește, tototdată, conștientizarea necestiății contradicției în creația teatrală, prin controlul absolut al expresiei pe scenă. Nu în ultimul rând, plecând de la acest context, atelierul investighează modalități de joc diferite și contrastante, de la corporal la textual, de la politic la intrinsec și personal, de la absurd și grotesc la non-verbal, de la comedia neagră la tragismul liric.Joi, 10.05, ora 10, Foaier Sala 2 – lecție deschisă

Matrimoniale
Atelier susținut de lect. univ. Ionuț Caras și lect. univ. Mara Opriș

“Viața noastră e compusă, în mare parte, din întâlnirile pe care le avem și din alegerile pe care le facem. Matrimoniale reprezintă un exercițiu compus de studenții clujeni și timișoreni, exercițiu care, fără a se folosi de elemente de spectacol deosebite, își propune să ofere o perspectivă cât mai sinceră și deschisă asupra singurătății și nevoii de celălalt.”
Ionuț Caras

Atelierul de arta actorului susținut de lect. univ. Ionuț Caras și lect. univ. Mara Opriș, în perioda 23.04 – 29.04, și-a propus să intermedieze întâlnirea unui grup de studenți ai Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca cu un grup de studenți ai Departamentului de Muzică și Actorie al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara și să faciliteze dialogul și lucrul împreună al acestora.

Participă studenții:
Cristian But, Alexandra Caras, Flavia Giurgiu, Patrick Negrean, Diana Nedescu, Melania Rusu, Tania Sârghi, Gogu Preda (Facultatea de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca)
și
Victoria Rusu, Isabela Voneafca, Flavius Retea, Richard Hladik, Mădălina Toderaș, Angelo Duciuc, Ionuț Iova, Mihai Guță (Departamentul de Muzică și Actorie al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara)Duminică, 6.05 – marți, 8.05, ora 10, Hol oglinzi

Shakspeare: iubiri.
Atelier susținut de conf. univ. dr. Liviu Lucaci

„Dragostea ne îndeamnă să călătorim cu sufletul. În atelierul Shakespeare: iubiri, vom încerca să construim punţi de comunicare, instrumente necesare călătoriei spre celălalt.
De la ce pornim? Două grupuri de studenţi la arta actorului, venite din două părţi ale ţării, Bucureşti şi Timişoara, dornice să se cunoască. Ce sperăm să obţinem? Un atelier destinat cunoaşterii celuilalt, sub semnul dăruirii.”

Liviu Lucaci

Participă studenții:
Ioana Marcu, Pavel Ulici, Florin Hrițcu, Cezar Grumăzescu, Vlad Pavel (UNATC București)
și
Victoria Rusu, Isabela Voneafca, Flavius Retea, Richard Hladik, Mădălina Toderaș, Angelo Duciuc, Ionuț Iova, Mihai Guță (Departamentul de Muzică și Actorie al Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara)Pasionatii de arta actorului ar putea fi interesati si de dezbaterea "Scolile românesti de teatru in dialog", moderata de Nicolae Mandea de la UNATC. Dezbaterea va avea loc duminica, 13 mai, de la ora 11, la Bastion.

Programul spectacolelor prezentate in cadrul Festivalului, aici, dar si pe site-ul Teatrului National din Timisoara.Autor: Redactia

Voteaza:
+3 5voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele