Auditia nationala, festival dedicat tinerilor actori

publicat:
17.04.13
in sectiunea:
trimite si altora
Vă invităm la primul festival dedicat absolvenților de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ București (5, 6 iulie), sub forma unei audiții naționale. Universitatea – spațiu de cercetare și creație în care actorii se formează – devine un liant între cadrul experimentelor și căutărilor individuale și de grup din școală și lumea teatrului din România.

Audiția Națională - primul festival dedicat tinerilor actori - este o ocazie majoră de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație, de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Festivalul se adresează tinerilor actori – cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional - angajat, independent etc.

Audiția Națională se desfășoară în două etape: o primă etapă constă în trimiterea unei înregistrări de 7-10 minute a unui one man show, one woman show până pe data de 20 mai, pe adresa auditienationala@unatc.ro.

Juriul care face selecția înregistrărilor este format din profesori ai UNATC București: Tania Filip, Doru Nițescu, Radu Gabriel, Mihaela Sârbu, Carmen Stanciu. Toți cei selectați vor participa la o a doua etapă a Audiției – 5, 6 iulie – la București.

Juriul final al Audiției naționale va cuprinde profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și trei regizori de film.

Festivalul este competitiv. Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2013-2014 și în roluri acordate de regizorii de film.

Fiecare participant la Audiția Națională va prezenta un monolog de maxim 10 minute, la alegere.

Audiția Națională este organizată de către UNATC București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, și trei case de producție (Libra Film Productions, Mandragora, 4 Proof), și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții le pot pune la dispoziție.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+10 14voturi

Comentarii


  • Ana M. - imi place. bravo.   
    imi place. bravo.

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele