Autor dramatic român premiat în Germania

publicat:
27.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Piesa "Belvedere" scrisă de Ana-Maria Bamberger este premiată de Ministerul Culturii din Landul Hamburg din Germania care accordă anual premii pentru susţinerea celor mai interesante proiecte teatrale din acest land.

Premiul este destinat montării piesei "Belvedere" a autoarei de origine română Ana-Maria Bamberger pe scena unui prestigios teatru din Hamburg. Astfel textul va vedea lumina rampei pe scena Teatrului de Comedie "Winterhuder Ferry" în stagiunea 2009/2010 în regia cunoscutului creator german Hartmut Uhlemann.

"Belvedere" a fost pusă în scenă pentru prima dată în 2006 la Saarländischer Rundfunk - Saarbrücken din Germania în regia lui Ştefan Dutt spectacol preluat în 2007 de Deutschlandfunk.

Ana-Maria Bamberger născută la Bucureşti este doctor în ştiinţe medicale. Lucrează ca şef de laborator cercetare în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii din Hamburg. A început să scrie piese de teatru în 2003 ca urmare a unei relaţii umane speciale avute cu marea actriţă Olga Tudorache care a jucat în trei spectacole ale acestei autoare: "Noiembrie" "Peşte cu mazăre" şi "Portretul Domnei T." - toate realizate la Bucureşti.Autor: Maria Sarbu

Sursa:Jurnalul National

Voteaza:
0 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele