Bogdan Zsolt: "a te lăsa descoperit în fața neprevăzutului"

publicat:
20.10.11
in sectiunea:
trimite si altora
Bogdan Zsolt:
dd: Participați anul acesta în FNT.

BZ: Da, cu spectacolul „Unchiul Vanea” de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca (rolul Astrov n.n.).

dd: Dacă ați avut timp să vă uitați peste program, există vreun spectacol din România pe care l-ați recomanda spectatorilor?

BZ: N-am avut ocazia să văd aproape niciun spectacol din cele din selecția de anul acesta, așa că n-ar fi corect să vă recomand ceva despre care n-am cunoștință. Pot să vă spun doar, fără falsă modestie, că spectacolele noastre merită văzute („Unchiul Vanea”, regia Andrei Şerban, "Leonce şi Lena", regia Tompa Gabor, "Strigăte şi şoapte", regia Andrei Şerban, n.n.).

dd: Dar dintre spectacolele din străinătate?

BZ: „Trei surori”, regia Andrei Șerban, de la Teatrul Național din Budapesta.

dd: Ce v-ar interesa în mod special să vedeți anul acesta din FNT?

BZ: Multe... „D’ale Carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Siviu Purcărete, „Ivanov” de A. P. Cehov, regia Andrei Șerban, „Furtuna” de W. Shakespeare, regia Victor Ioan Frunză, „Caligula” de Albert Camus, regia Bocsardi Laszlo, „Felii” de Lia Bugnar, regia Lia Bugnar, „Neguțătorul din Veneția” de W. Shakespeare, regia Bocsardi Laszlo, „Platonov” de A. P. Cehov, regia Harsanyi Zsolt, „Mai întâi te naști” de Line Knutzon, regia Radu Afrim, „Pescărușul” de A. P. Cehov, regia Cristian Benedetti.

dd: Selecția FNT 2011 cum vi se pare? Mă refer la culoarea predominant locală, la faptul că majoritatea spectacolelor selecționate sunt din România?

BZ: E vital să te poți raporta la ce se întâmplă afară. Cu o selecție bună poți vedea spectacole importante.

dd: Revenind la „Vanea”, cum a fost întâlnirea cu regizorul Andrei Șerban?

BZ: Eu nu sunt o fire ușoară, iar dialogul cu domnul Andrei Șerban nu e întotdeauna facil, mai degrabă dificil, dar se pare totuși că e foarte prolific. Mă fascinează căutările lui însetate, continue, neliniștea lui bine ascunsă în oazele liniștii interioare, imensa energie cu care se avântă în lucru și faptul că se lasă descoperit în fața neprevăzutului.

dd: Mulțumesc și succes în Festival!

Bogdan Zsolt este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și laureat UNITER al Premiului pentru cel mai bun actor într-un rol principal, atât în 2004, pentru rolul Faust tanar din spectacolul „Tragica istorie a doctorului Faust” de Christopher Marlowe al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, cât și anul acesta, pentru rolul Bergman din „Strigăte și șoapte”, în regia lui Andrei Șerban, piesă care a caștigat și ea Premiul pentru cel mai bun spectacol UNITER 2011.
Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+9 9voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele