Boogie la Cannes 2008

publicat:
17.05.08
in sectiunea:
trimite si altora
Boogie la Cannes 2008
Lungmetrajul Boogie al regizorului Radu Muntean va avea premiera oficială vineri 16 mai 2008 în cadrul Quinzaine des Réalisateurs o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes care selectează filme de autor.

Boogie merge la Cannes cu o echipă formată din Radu Muntean scenariştii Alex Baciu şi Răzvan Rădulescu producătorul Dragoş Vîlcu Dragoş Potop - director de producţie şi actorii Dragoş Bucur Anamaria Marinca şi Mimi Brănescu.

Premiera oficială a filmului va avea loc vineri seara la ora 17:00 la Théâtre Croisette. Olivier Père directorul artistic al Quinzaine va prezenta filmul şi echipa. În dimineaţa aceleiaşi zile la ora 9:00 în aceeaşi locaţie are loc vizionarea pentru presă în prezenţa publicului. La finalul acesteia Olivier Père va media o discuţie între realizatori public şi presă. Boogie va mai rula în cadrul Quinzaine des Réalisateurs sâmbătă 17 mai 2008 la ora 11:30 la cinematograful Les Arcades şi la ora 22:00 la Studio 13 această vizionare fiind urmată de o discuţie între regizor şi public.

"Boogie e un teenage movie cu un casting greşit: rolul adolescenţilor e jucat de bărbaţi de treizeci şi ceva de ani" spune Radu.

Plecat cu soţia Smaranda (Anamaria Marinca) şi Adrian (Vlad Muntean) copilul lor de 4 ani la mare in minivacanţa legală de 1 mai Bogdan Ciocăzanu (Dragoş Bucur) se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică) la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe. E o întilnire cu vremurile bune atunci când viaţa era frumoasă şi fără responsabilităţi. Acum însă lucrurile s-au schimbat diferenţele dintre ei s-au mărit iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei băutură şi echipe de fotbal.

"Încercarea celor trei de a-şi recupera tinereţea într-o noapte se aseamănă într-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care deşi s-a desfiinţat se reuneşte după ani pentru un ultim concert" spune Radu Muntean. "Şi deşi concertul are ceva din farmecul de altădată oamenii nu se mai simt pe scenă tobarul nu mai ţine ritmul iar solistul a chelit şi îşi pierde vocea după a doua piesă."

O co-producţie MultiMedia Est şi Antena 1 şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei Boogie este reprezentat pe plan internaţional de Maximum Film Intl din Canada.

Filmul va rula pentru prima dată în România la Cluj în cadrul Zilelor Filmului Românesc ale TIFF şi va intra în circuitul cinematografelor din toată ţara în toamnă.Autor: Comunicat de presa

Sursa:Comunicat de presa

Voteaza:
-1 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele