“Boogie” premiat în Franţa

publicat:
31.10.08
in sectiunea:
trimite si altora
“Boogie”<comma> premiat în Franţa
Lungmetrajul “Boogie” în regia lui Radu Muntean a fost distins cu Premiul Special al Juriului în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului cinematografului european de la Essonne Franţa.

“Premiul Special al Juriului a fost decernat unui film care ne-a emoţionat prin forţă şi simplitate. Plecând de la povestea obişnuită a unui cuplu regizorul a reuşit fără să folosească “trucuri” filmând frontal ceea ce îl interesează să realizeze un film despre o călătorie. “Boogie” nu îşi trădează nicio clipă personajele şi nu judecă moralizator povestea lor nu are un unghi de abordare artificial. De la problemele care apar când eşti într-o relaţie de dragoste sau când trăieşti alături de partenerul tău povestea din “Boogie” este universală. Ne-au emoţionat foarte mult loialitatea lui Radu Muntean faţă de personajele sale dialogurile fireşti şi nu în cele din urmă libertatea şi naturaleţea actorilor când îşi interpetează personajele” a declarat Eric Dalizon delegat general al festivalului citând motivaţia juriului.

Festivalul de la Essone a avut loc între 10 şi 25 octombrie. Marele Premiu a fost câştigat de slovacul Juraj Lehotsky pentru filmul “Amours Aveugles (Blind Loves)”. În competiţie au participat 12 filme europene din România Slovacia Polonia Belgia Ungaria Franţa Anglia Italia Macedonia şi Austria.Autor: Doinel Tronaru

Sursa:Evz.ro

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele