Buget de peste 100.000 de euro pentru programul CineLABS dedicat tinerilor cineaşti

publicat:
16.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi a lansat joi programul CineLABS cu un buget de peste 100.000 de euro în care vor fi selectaţi şi susţinuţi 12 cineaşti aflaţi la început de carieră a declarat pentru NewsIn directorul programului Marius Vlad.

"Filmele realizate în urma CineLABS nu vor intra în competiţie în cadrul festivalului de la Iaşi ci vor fi prezentate publicului larg iar scenariile alese vor fi prezentate tot la Iaşi pentru a găsi finanţare în vederea realizării" a mai adăugat Marius Vlad care este şi membru fondator al Asociaţiei Române de Film Independent şi organizator al Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF).

Cei 12 cineaşti vor fi aleşi până pe 11 mai din rândul concurenţilor înscrişi la cele trei ateliere respectiv regie imagine şi scenaristică. Din fiecare atelier
vor fi selectaţi câte patru cursanţi care vor fi susţinuţi în realizarea de scurtmetraje şi lungmetraje.

"Pentru moment este festivalul cu cele mai marii premii din România comparabil cu cel de la Hamburg. Sperăm să existe şi replici" a spus Marius Vlad.

La IIFF vor fi acordate şi importante premii în bani. Astfel câştigătorul trofeului IIFF "Zimbrul de Aur" va primi 20.000 euro cel mai bun lung metraj va fi premiat cu 10.000 euro cel mai bun scurt metraj cu 3.000 euro şi echipamente şi logistică pentru următorul film iar cel mai bun documentar cu 5.000 euro. De asemenea vor fi acordate premii speciale şi menţiuni pentru toate secţiunile premiul publicului cel mai bun film ALT-FEL şi premiul pentru întreaga carieră care va fi acordat unei personalităţi din cinematografia internaţională.

IIFF este programat în intervalul 25 septembrie - 3 octombrie.Autor: Realitatea TV

Sursa:Realitatea TV

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele