Cea de-a doua sesiune a CNC 2008

publicat:
11.11.08
in sectiunea:
trimite si altora
Cea de-a doua sesiune a CNC 2008
În perioada noiembrie-decembrie se desfăşoară sesiunea de proiecte cărora Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) le alocă 12 milioane de lei informează MEDIAFAX.

Participanţii îşi pot depune dosarele la secretariatul CNC până pe 10 decembrie iar uniunile cineaştilor pot depune propuneri pentru cele două jurii ale secţiunilor ficţiune respectiv documentar şi animaţie până pe 24 noiembrie.

Cea mai mare sumă 696 milioane este atribuită proiectelor de lungmetraj ficţiune în timp ce pentru proiectele de lungmetraj ficţiune debut au fost alocate 18 milioane de lei. Fondurile pentru proiectele de scurtmetraj ficţiune sunt de 600.000 de lei iar cele pentru filmele documentare şi de animaţie sunt de câte 12 milioane de lei.

2008 este al doilea an consecutiv când CNC organizează două sesiuni de proiecte cinematografice.

Fondurile alocate în prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice din acest an care a avut loc în vară au fost de 20 de milioane de lei. Astfel pentru filmele de lungmetraj ficţiune debut au fost alocate 36 milioane de lei fondurile pentru scurtmetraj ficţiune se ridică la un milion iar câte două milioane au fost rezervate filmelor documentare şi de animaţie 11 milioane de lei - pentru lungmetraj ficţiune şi 400.000 de lei - pentru dezvoltarea proiectelor de filme (lungmetraj ficţiune documentar şi animaţie).

Comisia care a ales proiectele câştigătoare la categoria ficţiune a fost formată din regizorul Radu Muntean actorul şi profesorul universitar Mircea Diaconu regizorul scenaristul şi profesorul universitar Copel Moscu criticul de film Irina Margareta Nistor şi profesorul universitar Mihai Orăşanu. Comisia pentru documentar şi animaţie a fost formată din regizorul Andrei Ujică criticul de film şi profesorul universitar Manuela Cernat (propusă şi aleasă de Eugen Şerbănescu) şi regizorul şi profesorul universitar Erich Nussbaum.


Rezultatele primei sesiuni CNC 2008.Autor: Cotidianul.ro

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele