Claude Lelouch filmează în România

publicat:
10.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Unul dintre cei mai renumiţi cineaşti francezi laureat cu Palme d’Or şi cu Oscar va începe în iunie la Buftea filmările pentru „Ces amours-là”.

Celebrul regizor premiat cu Palme d’Or şi cu un Oscar pentru filmul „Un bărbat şi o femeie” (1966) Claude Lelouch va filma în România „Ces amours-là” o producţie care se anunţă „extrem de ambiţioasă”. Filmările împărţite între România şi Beaune (oraşul în care cineastul în vârstă de 71 de ani înfiinţează o şcoală de cinema) sunt programate să înceapă în iunie la Studiourile Media Pro.

Singurul nume anunţat deocamdată în distribuţie potrivit „L’Express” este Audrey Dana tânăra actriţă care apare şi în „Roman de duzină” film lansat la Bucureşti de regizorul însuşi în martie 2008.
Având în vedere reputaţia lui Lelouch (a lucrat cu Fanny Ardant Catherine Deneuve Jean-Paul Belmondo Jeremy Irons Charlotte Rampling Lino Ventura etc.) se aşteaptă ca pe afiş să apară nume grele ale cinematografiei.

„O poveste unică în istoria cinema-ului”

Pe umerii lui Audrey Dana stă întreg scenariul: Lelouch îşi propune să captureze atmosfera secolului XX concentrându-se pe iubirile a trei femei mamă fiică şi nepoată toate interpretate de Dana. Comedia muzicală inspirată de cartea „Ces années-là” a lui Lelouch se va opri ceva mai mult pe anii ’40-’50 coloana sonoră fiind compusă deja de Francis Lai şi Laurent Couson (cel care a semnat compoziţiile pentru „Restul e tăcere” al lui Nae Caranfil) şi înregistrată de o orchestră cu 80 de instrumentişti.

Citeste tot in Evenimentul ZileiAutor: Florentina Ciuverca

Sursa:Evenimentul Zilei

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele