Concurs de dramaturgie: "100, 1.000, un milion poveşti"

publicat:
04.05.10
in sectiunea:
trimite si altora
Teatrul Ion Creangă, împreună cu Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, secţia Dramaturgie şi critică teatrală, organizează cea de a IV-a ediţie a Concursului de dramaturgie "100, 1.000, un milion poveşti", anunţă secretariatul literar al teatrului.

Textele dramatice prezentate în concurs trebuie să răspundă rigorilor tematice şi estetice pe care le impune orice teatru profesionist, ale cărui spectacole se adresează spectatorilor copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani.


Regulament de participare

Autorii vor trimite textele dactilografiate, într-un exemplar, nesemnate, cu un motto scris pe pagina de titlu, însoţite de un plic închis care va cuprinde datele de identificare ale autorului. Acelaşi motto, de pe pagină de titlu a piesei, va fi scris şi pe plicul închis, cu datele de identificare ale autorului.

Manuscrisele trebuie expediate pe adresa administraţiei instituţiei,

Teatrul Ion Creangă, Bulevardul Magheru, nr. 27, sector 1, Bucureşti, cod 010325 ,

până la data de 1 iulie, 2010.

Pe plicul în care e introdus manuscrisul se va face menţiunea Pentru concursul de dramaturgie „100, 1.000, un milion de povesti".
Nu se primesc în concurs dramatizări; nu pot participa la competiţie piesele care au fost aduse la cunoştinţă publicului prin publicare sau reprezentare; textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Juriul Concursului de dramaturgie va decide, prin consens, piesa câştigatoare a concursului, piesă care va fi achiziţionată de Teatrul Ion Creangă şi va fi inclusă în repertoriul stagiunilor următoare.
Juriul va nominaliza, de asemenea, dintre textele dramatice înscrise în Concurs, un număr de 2 piese care, împreună cu piesa câştigatoare a Concursului, vor fi publicate într-un volum de teatru pentru copii.

În cadrul celei de a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii, „100, 1.000, 1.000.000 de povesti", Festival organizat de Teatrul Ion Creangă, în Bucureşti, în perioadă 2 - 9 octombrie 2010, se va lansa volumul de teatru şi vor fi reprezentate, în premieră, în spectacole - lectură, cele trei piese incluse în volum.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+4 4voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele