"Confesiuni despre viata si arta" cu Radu Beligan

publicat:
25.02.10
in sectiunea:
trimite si altora
Joi, 25 februarie, de la orele 19.00, Palatul National al Copiilor din Bucuresti gazduieste un spectacol-confesiune sustinut de actorul Radu Beligan.
Timp de doua ore, actorul va povesti despre teatru si despre personalitatile lumii teatrale care i-au marcat destinul si cariera: Lucia Sturdza Bulandra, Victor Ion Popa, Al. Giugaru, Ion Iancovescu sau Elvira Godeanu.


"Note de insomniac", de Radu Beligan

Spectatorii vor avea posibilitatea să achiziţioneze, joi, ediţia revizuită şi completată a manuscrisului lui Beligan "Note de insomniac", însoţită de autograful original al autorului. Cartea conţine o anexă de 40 de pagini, adăugându-se volumului iniţial apărut în 2001 şi un jurnal al amintirilor şi o colecţie de eseuri.

"Iubesc teatrul, care este arta de a povesti opoziţiile. Teatrul te învaţă să îl cunoşti şi să îl iubeşti pe celălalt", spune maestrul scenei româneşti în debutul volumului "Note de insomniac".

Manuscrisul "Note de insomniac" a fost lansat la finele anului 2008, in editie limitata (900 de exemplare). In 2009, volumul a fost tiparit din nou, intr-o editie completata si revizuita.

"Arta actorului se invata prin osmoza, iar viata mea s-a intersectat cu personalitati unice din teatru" (Radu Beligan) a spus actorul in cadrul "Confesiunilor" de anul trecut, amintind de personalitati ale scenei romanesti precum Lucia Sturdza-Bulandra, Elvira Godeanu, Victor Ion Popa, Sica Alexandrescu, George Vraca, Ion Iancovescu, Alexandru Giugaru, dar si de dramaturgii Eugène Ionesco, Camil Petrescu si Mihail Sebastian.

Lucia Sturdza-Bulandra: "Dumneata, daca ai sa fii serios, ai sa faci o mare cariera"

Tot in cadrul "Confesiunilor" de anul trecut, actorul a rememorat cuvintele Luciei Sturdza-Bulandra. Tanarul Radu Beligan, proaspat auditor la cursurile de arta dramatica, a recitat un fragment din "Scrisoare mamei", de Esenin.
Dupa ce l-a ascultat, Lucia Sturdza-Bulandra i-a spus: "Dumneata, daca ai sa fii serios, ai sa faci o mare cariera".Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele