„Cum să te ratezi ca scriitor”, la Bookfest

publicat:
15.06.09
in sectiunea:
trimite si altora
„Cum să te ratezi ca scriitor”, la Bookfest
La salonul de carte, care se va deschide miercuri la Romexpo, criticul Alex Ştefănescu lansează o antologie despre 250 de cărţi proaste.

„Deschidem anul acesta cea de-a patra ediţie a Bookfest în speranţa că dragostea de carte va învinge grijile economice actuale”, crede Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), principalul organizator al târgului de carte, care va începe miercuri la Romexpo. Dacă Poliromul îl va aduce pe renumitul istoric şi politolog polonez Adam Michnik, care va fi prezent la Bucureşti pentru a lansa, sâmbătă, volumul „Mărturisirile unui disident convertit”, criticul Alex Ştefănescu va propune, vineri şi sâmbătă, la standul Humanitas, de la ora 15.30, cartea „Cum să te ratezi ca scriitor”, dând câteva metode sigure, cu exemple savuroase extrase din două sute cincizeci de cărţi proaste.

Din „Amurg” în „Zori de zi”

A patra ediţie a târgului se va desfăşura la Romexpo de miercuri până duminică (17-21 iunie). Preţul de intrare va fi de 5 lei. Cele cinci pavilioane ale complexului Romexpo sunt întinse pe o suprafaţă de 13.700 mp, ce cuprind peste 130 de standuri de cărţi. Anul acesta numărul titlurilor expuse este mai mare decât la ediţiile precedente, depăşind 25.000 de exemplare. RAO mizează în continuare pe bestselleruri internaţionale: vineri, pe 19 iunie, va fi lansat volumul „Zori de zi”, ultimul din seria „Amurg”, de Stephenie Meyer, din care vom afla finalul poveştii ecranizate a dragostei dintre vampirul Eduard şi adolescenta Bella. La standul RAO, vom găsi şi carţi mai serioase, de la „Comedia umană”, de William Saroyan, la „Perla”, de John Steinbeck, şi „Neînfricaţii”, de William Faulkner.

„Summa Theologica” integrală

Poliromul aduce patru noi colecţii faţă de Bookfest 2008: Cinema, Colecţia de Artă, Psihologia copilului, seria de autor Nicolae Steinhardt.

Pe standurile editurii, vor fi etalate cărţile lui Salman Rushdie („Seducătoarea din Florenţa”), Philip Roth („Indignare”), Kazuo Ishiguro („Nocturne: cinci poveşti de muzică şi amurg”), J.M.G. Le Clézio („Rotornela foamei”). Vom găsi în Biblioteca Polirom şi „prep”, de Curtis Sittenfeld - un fel „De veghe în lanul de secară”… la feminin.

Editura se poate lăuda şi cu prima traducere integrală a „Summa Theologica”, de Toma d’Aquino. În colecţia de literatură română, Florin Lăzărescu îşi va lansa „Lampa cu căciulă”, după care regizorul Radu Jude a făcut celebrul documentar.

Poliromul va practica reduceri de 20% pentru orice titlu aflat la stand, iar 50 de titluri vor avea un preţ special de 9,99 lei.

„O poveste de dragoste...”

Autori celebri îşi vor lansa cărţile la standul Humanitas: Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Florin Piersic jr, Ioana Pârvulescu, Oana Pellea, Alex Ştefănescu, Radu Paraschivescu.

Grupul Humanitas, care va prezenta iubitorilor de carte peste 60 de noi titluri, va lansa chiar din prima zi de târg „Istoria comunismului din România”, a comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste, prezentată printre alţii de Traian Băsescu şi de Gabriel Liiceanu.

Tot miercuri, Martin Page va lansa, în colecţia Cartea de pe noptieră, coordonată de Ioana Pârvulescu, „O poveste de dragoste, poate”. Sâmbătă apar titlurile din „artileria” grea: „Faţă în faţă cu generalul Ion Mihai Pacepa”, de Lucia Hossu- Longin, „Jurnal”, de Oana Pellea, „Balul fantomelor”, de Radu Paraschivescu, „Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu”, de Dan C. Mihăilescu, „Opere cumplite”, de Florin Piersic jr. Duminică, 21 iunie, Iulian Comanescu îşi va lansa „Cum să devii un nimeni”.

Paleologu lansează „Era supărăcioşilor”

Standul Curtea Veche, de 150 mp, va conţine în jur de 400 de titluri. Se vor regăsi titluri cunoscute, semnate de Eckhart Tolle, Péter Esterházy sau Orhan Pamuk.

Dintre noutăţile semnate de autori români se remarcă: Toader Paleologu - „Era supărăcioşilor”, Adrian Cioroianu - „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială” (vol. I), Liviu Bîrsan - „Asylant”, Adrian Chivu - „Benzi desenate”, Paul Goma - „Roman intim”, Magda Mihăilescu - „François Truffaut - Bărbatul care iubea filmele”.

Citeste tot in Evenimentul Zilei.Autor: Simona Chitan

Sursa:Evz.ro

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele