De sapte ori BAFTA pentru Slumdog Millionaire

publicat:
10.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Povestea orfanului indian sarac castigator al concursului "Vrei sa fii milionar?" – varianta locala – "Slumdog Millionaire" a cucerit si Academia Britanica de Film obtinand sapte premii BAFTA din 11 nominalizari.

Duminica seara s-au acordat Premiile BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) la Royal Opera House in Londra unde marele castigator s-a dovedit a fi "Slumdog Millionaire" cu sapte premii din 11 nominalizari. La fel cum s-a intamplat in cadrul ceremoniei Globurilor de Aur "Slumdog Millionaire" a fost premiat la categoria "Cel mai bun film" (Christian Colson). Pelicula a mai fost distinsa cu premiile pentru "Cel mai bun regizor" – Danny Boyle "Cel mai bun scenariu adaptat" – Simon Beaufoy "Cea mai buna muzica" – A.R. Rahman "Cea mai buna imagine" – Anthony Dod Mantke "Cel mai bun sunet" – Glenn Freemantle Resul Pookutty Richard Pryke Tom Sayers Ian Tapp si "Cel mai bun montaj" – Chris Dickens.
Realizatorii coproductiei SUA-Marea Britanie-India mai au de trecut un baraj emotional pe 22 februarie cand se vor acorda premiile Oscar. Aici filmul este nominalizat la zece categorii iar rivalul sau "The Curious Case of Benjamin Button" la 13 categorii.

"Benjamin Button" doar trei premii din 11 nominalizari
In Londra "The Curious Case of Benjamin Button" a fost rasplatit cu numai trei premii BAFTA acordate la categoriile tehnice: "Cel mai bun machiaj" (Jean Black Colleen Callaghan) "Cele mai bune efecte speciale" (Eric Barba Craig Barron Nathan Mcguinness Edson Williams) "Cea mai buna scenografie" (Donald Graham Burt Victor J. Zolfo). si aceasta productie a fost nominalizata la 11 categorii. Pelicula care a aparut pe
marile ecrane la sfarsitul anului marcheaza cea de-a treia colaborare a lui Brad Pitt cu regizorul David Fincher dupa "Fight Club" si megasuccesul "Se7en" cel din urma fiind plasat de multi printre primele zece thriller-uri din toate timpurile. Plecand de la o povestire de F. Scott Fitzgerald scenariul urmareste destinul unui barbat care se naste practic deja batran si o data cu trecerea timpului merge inapoi pe scara varstei. Partenera din film a lui Pitt este Cate Blanchett.


La categoria "Cea mai buna actrita" britanica Kate Winslet in varsta de 33 de ani a castigat BAFTA pentru rolul unei foste gardiene a unui lagar de concentrare nazist din "The Reader". Din nou Mickey Rourke s-a bucurat sa urce pe scena BAFTA pentru a-si primi premiul pentru "Cel mai bun actor" pentru rolul din "The Wrestler". Nici de data aceasta nu a ratat ocazia sa mai scape cate o injuratura. si probabil tot previzibil Heath Ledger a fost premiat post-mortem pentru rolul din "The Dark Knight".
Actrita spaniola Penélope Cruz a fost aleasa "Cea mai buna actrita in rol secundar" pentru personajul interpretat in filmul lui Woody Allen "Vicky Cristina Barcelona". "In Bruges" a fost premiat pentru "Cel mai bun scenariu original" semnat de Martin McDonagh iar "Cel mai bun debut" a fost considerat tot cel al lui Steve McQueen pentru "Hunger" la fel ca la Globurile de Aur.
La categoria "Cel mai bun film intr-o limba straina" a castigat "Il y a longtemps que je t’aime" de Yves Marmion si Philippe Claudel cu Kristin Scott Thomas in rolul principal. "Wall-E" a fost premiat pentru "Cel mai bun film de animatie".Autor: Manuela Golea

Sursa:Romania Libera

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele