Decapitarea CNC

publicat:
08.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Unii dintre membrii Consiliului de Administratie (format din: Maxim Mecca Mihai Gheorghiu Nicolae Cabel Ada Roseti Leonard Tonita Nicolae Salagean presedinte fiind Eugen Serbanescu) al Centrului National al Cinematografiei (CNC) ar putea fi schimbati deoarece in ceea ce-i priveste exista nemultumiri la nivelul Ministerului Culturii Cultelor si al Patrimoniului National (MCCPN) au declarat surse guvernamentale preluate de Mediafax.
Sase organizatori de festivaluri de film (Tudor Giurgiu - TIFF Ada Solomon - NexT Miruna Mi­cu Berescu - "Anonimul" Dinu Tanase - Festivalul Inter­national al Producatorilor de Film Independenti Laurentiu Bratan - Anim'est si Dana Dimitriu - "B-EST") au solicitat luni printr-o scrisoare deschisa MCCPN revocarea CA al CNC pe motiv ca finanteaza "preferential" diferite evenimente. Scrisoarea subliniaza faptul ca la cea mai recenta sesiune de finantare organizata de CNC CA a decis finantarea unor festivaluri aflate la prima editie cu o suma mai mare decat cea alocata pentru evenimente de gen cu traditie precum Anonimul sau Astra.
Eugen Serbanescu directorul general al CNC a declarat ca nu intelege de ce semnatarii se "intereseaza de soarta altor festivaluri" cele doua evenimente mentionate - Festivalul International de Film de la Iasi (finantat cu 500.000 de lei) si Festivalul International de Film de Comedie "Comedy Cluj" (finantat cu 350.000 de lei) fiind "foarte ofertante". Pe de alta parte ministrul Culturii Theodor Paleologu a anuntat ca daca se confirma cele semnalate in scrisoarea de luni va lua masurile care se impun.
Scrisoarea organizatorilor de festivaluri este cea de-a treia petitie publica pe care o primeste ministrul Paleologu referitor la activitatea CNC dupa cea a regizorului Cristian Mungiu (15 martie) si a celor 20 de cineasti (22 martie).Autor: Ziua

Sursa:Ziua

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele