Documentarul preferat al lui Corneliu Porumboiu

publicat:
26.10.09
in sectiunea:
trimite si altora
Documentarul preferat al lui Corneliu Porumboiu
Cristi Puiu si Corneliu Porumboiu sunt invitati la Astra Film Festival 2009, în cadrul programului 'Regizori ai noului val îşi prezintă documentarele lor preferate'.

Corneliu Porumboiu va prezenta „Out of the Present” (Rupt de prezent), in regia lui Andrei Ujică.

Andrei Ujică este nascut in Timisoara si in prezent traieste in Germania. Andrei Ujica este, din 2001, profesor de film la Universitatea Naţională din Karlsruhe, iar din 2002 a devenit director al institutului pentru film ZKM.

Filmul „Out of the Present” (Rupt de prezent) este cel de-al doilea dintr-o trilogie a comunismului. Filmul urmareste povestea cosmonautului rus Sergei Krikalev, aflat pe staţia spaţială MIR pentru 10 luni, timp în care pe Pământ se destramă Uniunea Sovietică. Acest film a fost comparat mai târziu cu pelicule importante precum „A Space Odyssey” sau „Solaris” şi este cel mai cunoscut film european non-ficţional al anilor 90. (sursa: Wikipedia)

Filmul "Videograme dintr-o revolutie", realizat de Andrei Ujică şi Harun Farocki - este primul din trilogie si este considerat a fi o creaţie de referinţă în ceea ce priveşte relaţiile dintre media şi puterea politică în Europa sfârşitului de eră comunistă.

In cel mai recent film al sau, „Unknown Quantity” (Cantitate necunoscută, 2005), Andrei Ujică a încercat să realizeze un experiment multi-media. Astfel, printr-o proiecţie în buclă, a pus în scenă două conversaţii între Paul Virilio, arheolog media şi filozof, şi Svetlana Alexievich, jurnalistă rusă şi autoarea unei cărţi despre Cernobîl. (sursa: Wikipedia)

vezi si: Documentarul preferat al lui Cristi PuiuAutor: Echipa rcp

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele