Doi regizori alesi pentru AcTank: Alexandra Felseghi şi Cristian Bojan

publicat:
03.03.09
in sectiunea:
trimite si altora
Doi regizori alesi pentru AcTank: Alexandra Felseghi şi Cristian Bojan
Concursul AcTank si-a anuntat castigatorii primei etape. Astfel pana la 15 iunie 2009 vor fi finantate si produse urmatoarele proiecte:

Soap Opera de Cristiana Keresztes regia Alexandra Felseghi(vezi interviu) anul III Regie la Facultatea de Teatru si Televiziune a UBB Cluj.

si

Barul de Roxana Magdalena Pântice regia Cristian Bojan(vezi interviu) anul II master Regie Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş.

Concursul AcTank este dedicat productiei de spectacole bazate pe textele aflate in patrimoniul programului Dramaturgia Cotidianului 2008. In cadrul acestui concurs studentii si masteranzii la regie au fost invitati sa isi aleaga un text dintr-un numar de zece piese si sa propuna cate un proiect.

Proiectele au fost apoi sustinute in fata comisiei formate din: conf. univ. dr. C.C. Buricea-Mlinarcic director de proiect lector drd. Cristian Theodor Popescu regizor asistent drd. Raluca Sas-Marinescu şi asistenţi de proiect Mihai Pedestru şi Mihai Gădălean.

Comisia de concurs a optat pentru acele proiecte "care se bazează în mod asumat coerent şi profesionist pe colaborarea autorului cu regizorul în scopul valorificării creatoare a suportului dramatic prin elaborarea unei viziuni comune unitare şi convingătoare" dupa cum se arata in comunicatul de presa remis de AcTank.

"Comisia mulţumeşte tuturor participanţilor şi îi aşteaptă cu noi proiecte la ediţiile viitoare." - AcTankAutor: Echipa rcp

Voteaza:
+6 8voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele