EUROCINEMA Tinerimea Română se inaugurează cu filmul independent Elevator

publicat:
22.09.08
in sectiunea:
trimite si altora
EUROCINEMA Tinerimea Română se inaugurează cu filmul independent Elevator
EUROCINEMA Tinerimea Română - Un altfel de cinema se va inaugura joi 25 septembrie ora 20:00 cu doua filme romanesti de exceptie premiate la mari festivaluri internationale: lung-metrajul independent Elevator si scurt-metrajul La drumul mare.

O producţie low-budget în format digital Elevator spune povestea a doi adolescenţi un băiat şi o fată care vor să se izoleze de lume pentru un timp şi încearcă o escapadă romantică într-o fabrică părăsită de la marginea oraşului. Dar situaţia devine dramatică atunci cînd cei doi rămîn blocaţi în liftul de marfă fără semnal la telefon fără apă şi mîncare şi fără nimeni în jur să-i audă.

Elevator a castigat Premiul pentru debut în filmul românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de anul acesta. Recent Elevator a obţinut Fresh Generation Award la Fresh Film Fest Cehia şi Audience Feature Choice Award la Auburn International Film Festival (Australia).

Avînd în distribuţie pe Cristi Petrescu şi Iulia Verdeş Elevator a fost realizat de Gabriel Pintilei (scenariu co-producţie casting) Ada Milea (muzică) Florin Piersic Jr. (consultant tehnic post-producţie) Alexandra M. Păun (producţie) George Dorobanţu (imagine montaj regie).

Scurt-metrajul La drumul mare regizat de Gabriel Sarbu si produs de Fundatia de Arte Vizuale cu sprijin CNC ii are in distributie pe Andi Vasluianu Claudia Prec si Gabriel Spahiu.

Un hot intra in masina unei femei incercand sa-i fure geanta cand aceasta opreste la semafor. Va putea ea sa scape de el? Si pana la urma cine scapa de cine?

Premii:  Premiul special al Juriului Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers Franta 2008;  Premiul publicului Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers Franta 2008;  Premiul pentru cel mai bun scurt-metraj Festivalul de Film Anonimul Romania 2008;  Premiul „The Ellen” Festivalul Shortsfest din Aspen SUA 2008.

EUROCINEMA Tinerimea Română - Un altfel de cinema va functiona in  sala Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” (strada Gutenberg nr. 19 - zona Izvor lîngă Teatrul Bulandra) si va avea proiectii in zilele de vineri sambata si duminica.

Pretul unui bilet este de 10 RON. Elevii si pensionarii beneficiaza de pret redus: 7 RON.

Cineastii ziaristii de specialitate si studentii la facultatile de film sunt invitati permanenti avand intrarea gratuita.Autor: Mihai

Sursa:Cinemarx.ro

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele