Festival de film digital si efecte vizuale la Galati: "Future Movie"

publicat:
25.07.11
in sectiunea:
trimite si altora
In perioada 27 - 31 iulie are loc la Galati Festivalul de Film Digital si al Efectelor Vizuale "Future Movie".

Printre filmele proiectate in cadrul festivalului se numara "Inception", regia Christopher Nolan, "Billy Eliot", regia Stephen Daldry sau "Marile sperante", in regia lui Alfonso Cuaron. Dintre filmele romanesti proiectate amintim "Ingerul necesar", regia Gheorghe Preda (joi, la ora 17,00, la Teatrul Dramatic), “Oul de cuc” (joi, ora 21.00, in Gradina Publica), ‘Sania albastra’ (vineri, la ora 17.00, la Teatrul Dramatic) si “Umilinta” (sambata, la ora 17.00, la Teatrul Dramatic).

Vor fi prezenti la Galati, cu ocazia festivalului, regizorii romani Ioan Carmazan, Gheorghe Preda si Catalin Apostol.

Concurs de scurtmetraj, cu un premiu in valoare de 10.000 de euro

In cadrul festivalului se va organiza si un concurs de scurtmetraje studentesti. 15 scurtmetraje, dintr-un total de 200 de scurtmetraje inscrise, vor avea concura pentru premiul de imagine, regie, scenariu, sau pentru premiul cel mare.
Premiul cel mare va consta in productia unui scurt metraj, in valoare de 10.000 de euro, productie asigurata de firma de productie "Lumiere Artists" (director Ionut Popa).

“Future Movie” este organizat de Centrul Cultural Dunarea de Jos, Centrul National al Cinematografiei, Lumiere Artists, Consiliul Judetului si Primaria Galati. Directorul festivalului este Sergiu Dumitrescu.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele