Festival de teatru şi de 1 milion de euro

publicat:
25.04.08
in sectiunea:
trimite si altora
Festival de teatru şi de 1 milion de euro
Centrat pe tema “Mari spectacole mari regizori” Festivalul Internaţional Shakespeare ce se va desfăşura între 28 aprilie şi 18 mai va aduce anul acesta la Bucureşti şi la Craiova tot ce e mai bun în materie de montări ale Marelui Will.

Publicul iubitor de teatru va putea vedea spectacole de anvergură ce poartă semnăturile unor regizori intraţi deja în legendă dacă îi enumerăm aici doar pe Peter Brook Declan Donnellan Lev Dodin şi pe Silviu Purcărete. Pentru a aduce tot ce poate fi mai bun pe plan teatral Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Culturii au investit în ediţia din acest an a festivalului în jur de 1 milion de euro primăria alocînd 20 de miliarde de lei vechi iar MCC 14 miliarde.

Regizorul Declan Donnellan al cărui spectacol “Trolius şi Cresida” va deschide festivalul va primi Premiul Internaţional Shakespeare în cadrul unei ceremonii pe 1 mai la Teatrul “Marin Sorescu” din Craiova după cum a anunţat Emil Boroghină precizând că premiul are o valoare de 10.000 de euro şi va fi finanţat de BCR.
Boroghină a mai spus că Premiul Internaţional Shakespeare va fi acordat o dată la doi ani unei personalităţi din lumea teatrului sau a scrisului cu contribuţii majore în promovarea şi afirmarea operei shakespeariene laureatul urmând să fie desemnat de un juriu internaţional condus de istoricul şi criticul George Banu profesor al Universităţii Sorbona din Paris.

În timpul festivalului Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa lui Robert Wilson în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 30 aprilie. În afara programului cu spectacole din opera shakespeariană în cadrul festivalului sunt şi două spectacole invitate şi anume “Marele Inchizitor” al Teatrului Bouffe du Nord din Paris în regia lui Peter Brook şi “Femeia mării” de Ibsen montat de Robert Wilson.

Totodată în secţiunea de la Bucureşti a festivalului se vor mai juca şi spectacolele “Eduard al III-lea” de Alexandru Tocilescu “Doi tineri din Verona” a lui Felix Alexa şi opera “Macbeth” în regia lui Petrică Ionescu. Festivalul Internaţional Shakespeare va mai include o sesiune de shakespeareologie simpozioane lansări de carte de DVD-uri casete cu cele mai însemnate creaţii ale Bardului.

Publicul va avea acces la spectacolele din festival care se vor desfăşura la Teatrul Naţional Bucureşti Teatrul Odeon Teatrul Bulandra şi la Teatrul Metropolis pe baza biletelor care vor fi scoase la vânzare la preţurile de 20 25 şi 30 de lei.Autor: Gabriela Lupu

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
+1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele