Festivalul de la Cannes vine la Bucuresti

publicat:
04.12.08
in sectiunea:
trimite si altora
Festivalul Filmului Francez a decis ca in acest an sa se desfasoare sub semnul fratelui mai mare de la Cannes.

Astfel o proiectie speciala o va avea filmul premiat anul acesta cu Palme d’Or “In clasa” ce va fi difuzat in prezenta regizorului Laurent Cantet. De asemenea au fost incluse in program pelicule ce vor celebra cea de-a 40 aniversare a sectiunii Quinzaine des Realisateurs a festivalului de la Cannes.

Festivalul de film de la Bucuresti se va desfasura in perioada 5-11 noiembrie si va fi deschis cu proiectia în avanpremiera a filmului “Mesrine: L’instinct de mort” în regia lui Jean-Francois Richet.

Proiectia de gala va avea loc vineri la Cinema Pro în prezenta reprezentantului Quinzaine des Realisateurs Olivier Pere a producatorului Albert Serra si a actritei Lolita Chammah.

Ziua de sâmbata este dedicata Quinzaine des Realisateurs si va incepe cu un documentar dedicat festivalului de pe Riviera franceza “40X15” semnat Olivier Jahan.
Dupa vizionarea peliculei va avea loc dezbaterea “Viitorul filmului de autor în Europa si în lume” urmata de un omagiu adus regizorului Lucian Pintilie.

Directorul adjunct al Institutului Francez din Bucuresti Didier Montagne a declarat ca la cererea regizorului nu va fi proiectat filmul “Reconstituirea” ci “Niki si Flo”.
Apoi Pintilie va tine o mica lectie de cinema unde va vorbi publicului despre lucrurile care îl inspira si despre alegerile sale ca regizor.

O alta sectiune a festivalului este Formidable in care sase critici si actori de cinema români îsi vor prezenta filmul francez preferat. Printre personalitatile care vor alege pelicule preferate se numara Alex Leo Serban Viorica Bucur si Andi Vasluianu.Autor: Theodora Stoica

Sursa:Gardianul.ro

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele