Festivalul national de teatru al detinutilor – Exit

publicat:
19.11.09
in sectiunea:
trimite si altora
Festivalul national de teatru al detinutilor – Exit
In perioada 25-26 noiembrie, Teatrul Nottara gazduieste un eveniment inedit: Festivalul national de teatru al detinutilor - Exit.

109 detinuti devin actori pentru o zi

La festival participa 10 trupe de detinuti din Penitenciarele Arad, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Brasov, Cluj, Craiova, Galati, Iasi, Gherla, Oradea, Satu Mare, Targu Jiu, Targu Ocna, Timisoara si Poarta Alba.
In total, 109 de detinuti vor urca pe scena, devenind actori pentru o zi.

Trupa "MesajArt" din Penitenciarul Iaşi participa la Festivalul Naţional de Teatru al deţinuţilor EXIT, cu piesa "Haina de OM", piesa scrisa de un fost detinut.

Trupa "Fata Morgana", formata din noua femei aflate in custodia Sectiei Exterioare Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, participa la festival cu piesa "Casa Bernardei Alba", de Frederico Garcia Lorca (regia Andreea Iacob). Piesa a putut fi deja vazuta la Studio “Euphorion” din cadrul Teatrului Naţional “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

Trupa "Medio Monte Circus" a Penitenciarului Baia Mare, formata din cinci persoane, participa la festival cu piesa "Caietul Albastru", o prelucrare de Marian Ilea dupa povestirea lui Daniil Harms. Detinutii-actori din Baia Mare au lucrat sub indrumarea inspectorului principal Crina Suciu si a preotului inchisorii, Alexandru Nuszer.


Vom reveni cu programul complet al evenimentului.

Festivalul National de Teatru al Deţinuţilor - “Exit” este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Art Fusion, şi este finanţat cu suportul Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune.
Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+7 9voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele