Filmele 48 Hour Film Project Brașov 2011 vin la București

publicat:
04.11.11
in sectiunea:
trimite si altora
Saptamana viitoare bucurestenii pot vedea filmele din 48 Hour Film Project Brasov 2011. Joi, 10 noiembrie, de la orele 20.30, intrare libera.
Proiectia de filme va fi urmata de o petrecere, cu Huzur, Liar, Arapaima.
Prezinta Claudiu Revnic (48 Hour Film Project Edinburgh). La Club Berlin, str. Constantin Mile nr. 4.

Filmele proiectate sunt:

· O seară liniștită, echipa DiscoVolante - "Cel mai bun scenariu"

· The box, echipa International - "Cele mai bune costume"

· Pas cu pas, echipa SOL - "Cea mai bună utilizare a recuzitei"

· The Shame from Zero to Hero, echipa The Cantemir - "Erou Local"

· What Do You See?, echipa Tropein

· Ghiozdanul, echipa A4

· Daniela Vera City, echipa Sasha - "Premiul Publicului"

· Ultima fotografie, echipa The Eagle Wings

· Hanelore si Liselotte, echipa Poetica Cinematografica

· Interviu, echipa Cinemafreaks - "Cele mai bune efecte speciale"

· Povești din sufragerie, echipa Limelight Curiosity

· On Duty, echipa Diplomatii

· Pași, echipa Spontanous Footage - "Cea mai bună coreografie"

· Kiev, echipa PLAN4 - "Cea mai bună imagine", "Cea mai bună actriţă", "Cea mai bună grafică", "Cea mai bună utilizare a replicii"

· Light Hitmen, echipa Silaev & Co - "Cel mai bun actor"

· Ziua lui Gicu, echipa 4P

· Prioritar, echipa The Meerkats - "Cea mai bună regie", "Cel mai bun sunet", "Cea mai bună utilizare a personajului"

· Supraexpunere, echipa Salata de Filme - "CEL MAI BUN FILM", "Cel mai bun montaj", "Cea mai bună muzică"
Ce este 48HFP?

48 Hour Film Project este un week-end frenetic fără somn în care mai multe echipe realizează câte un film – îl scriu, îl filmează, îl montează şi îi pun coloană sonoră în doar 48 de ore. Vineri seara, echipele primesc patru elemente: un personaj, un obiect de recuzită, o replică dar şi un gen (horror, thriller, comedie etc.), toate pentru a fi incluse în film. În 48 de ore, filmul trebuie să fie complet iar echipa trebuie sa prezinte toate formalitatile tipice oricarei productii de film (contracte, aprobari, asigurari etc.).

48 Hour Film Project s-a nascut în mai 2001, în Statele Unite, dintr-o provocare nebunească între prieteni: aceea de a încerca să facă un film în 48 de ore. Întrebare cea mare care îi motiva era "Ar fi aceste filme realizate în 48 de ore filme de urmărit?" Zece ani mai târziu filmele de la 48 Hour Film Project au parte de proprriul lor program la Cannes Short Film Corner anual la Festival de Film de la Cannes.

În 2010, aproape 40.000 de realizatori de film au făcut 3000 de filme în 80 de oraşe de pe cinci continente. În acest an, competiţia e şi mai mare, cu regizori de film din întreaga lume acceptând provocarea de a face un film în doar 48 de ore.

Pentru prima dată în România competiția 48 Hour Film Project a avut loc în luna iulie a acestui an, la Brașov.

După un weekend nebun, în care 20 de echipe înscrise în concurs au facut faţă provocării de a scrie, filma şi monta un film în numai 48 de ore, au rezultatat 19 filme, din care 18 inscrise la timp și unul cu întârziere. Ele au respectat regulile impuse, și anume să foloseasca un personaj: Daniel sau Daniela Vera- fotograf; un obiect de recuzită: o pereche de ochelari de soare și replica "Bine, dar nu de față cu el.", toate acestea în cadrul genului tras la sorți de fiecare echipă în parte.

Astfel, un numar aproximativ de 150 de oameni au petrecut 7200 de ore nedormite în aproximativ 50 de locații din Brașov, pentru a-și duce la capăt scurt-metrajul. Filmul desemnat câștigător, "Supraexpunere", al echipei Salata de Filme, urmează a intra în competiția internațională ce va avea loc în martie 2012 la Taos, New Mexico

Vă așteptăm pe 10 noiembrie 2011 la proiecția filmelor produse în cadrul 48 HOUR FILM PROJECT Brașov 2011, din clubul Berlin, București începând cu orele 20.30. Vizionarea este urmată de un after-party cu artistiii de muzica electronica : Arapaima, Huzur și Liar.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele