"Filmul pe scena" la Odeon - un program coordonat de Andreea Valean

publicat:
01.12.10
in sectiunea:
trimite si altora
Teatrul Odeon ii invita pe iubitorii de film la o experienta inedita: programul "Filmul pe scena", in coordonarea Andreei Valean. "Filmul pe scena" isi propune sa faca o incursiune in lumea din spatele unei productii de film.

Programul este structurat pe trei module si va avea invitati de seama din lumea filmului romanesc.

Regizori si scenaristi consacrati la "Filmul pe scena", modulul I

Primul modul este dedicat regizorilor şi scenariştilor consacrati, primul invitat fiind Razvan Radulescu. Prima intalnire are loc joi, 2 decembrie.

Regizori si scenaristi debutanti la "Filmul pe scena", modulul II

Al doilea modul este dedicat regizorilor şi scenariştilor debutanti care vor lucra pe scenarii de scurt metraj.

Despre casting la "Filmul pe scena", modulul III

In al treilea modul Andreea Valean va analiza şi deconstrui procesul de casting atat pentru film (televiziune) cat şi pentru teatru (dans).Andreea Valean este regizor de teatru, dramaturg, scenarist, producator de film şi membru fondator dramAcum. A scris piese de teatru care au fost jucate in Romania şi in strainatate: “Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost tradusa in engleza, germana, poloneza, maghiara şi suedeza, iar textul "Unde se duce fumul" a fost jucat la teatrul Royal Court din Londra.
Andreea Valean a scris scenariile filmelor “17 minute intarziere” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, 2001), “Gerone” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, 2002), “Trafic” ( scurt metraj in regia lui Catalin Mitulescu, film distins cu Palm d’Or la Cannes Film Festival in 2004), “Ryna” ( a facut adaptarea scenariului şi dialogurile, 2004), “Cum mi-am petrecut sfarşitul lumii” ( film de lung metraj in regia lui Catalin Mitulescu, film inclus in Selectia Oficiala la Cannes in 2006). Filmul “Eu cand vreau sa fluier, fluier” (regia Florin Şerban, 2010) bazat pe textul piesei de teatru a fost distins cu Silver Bear la Berlin Film Festival.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele