Florin Chilian: Actori Credidam FURA din banii dumneavoastra!

publicat:
06.05.09
in sectiunea:
trimite si altora
Cerere CredidamCerere Credidam
Florin Chilian: Actori Credidam FURA din banii dumneavoastra!

Florin Chilian este semnatarul unui apel pe cat de furios pe atat de bine documentat aparut astazi pe comunicatedepresa.ro.
Textul incepe abrupt cu "definitia limbricului" insa printre imprecatiile artistului se intrezaresc argumente demne de luat in seama referitoare la ce se intampla cu banii din drepturi de autor bani administrati de UCMR-ADA şi CREDIDAM.
Florin Chilian vorbeste despre o "suveica" alcatuita din mai multe firme care deturneaza sumele cuvenite artistilor romani.
"Circa 70% din sumele colectate de UCMR-ADA şi CREDIDAM pleaca din ţară chipurile pentru plata ariştilor străini. Două conturi unde pleacă aceste sume sînt cel puţin suspecte. Unul este in Rusia („suveica” indică un potenţial deţinător al acestui cont) iar altul este în Buenos Aires alt paradis fiscal." se arata in comunicat.

Ce pot sa faca actorii?

Florin Chilian ii roaga pe actorii romani membri Credidam sa completeze si sa trimita un formular prin care mandateaza o societate de audit sa obtina informatii in numele lor despre gestionarea banilor din drepturi de autor.

"aveţi mai jos două formulare tip. Tot ce trebuie să faceţi pentru voi este să printaţi cîte două exemplare din fiecare să le completaţi să mergeţi cu ele la sediile UCMR-ADA (UCMR-ADA este pentru muzicieni n.r.) şi CREDIDAM să cereţi număr de înregistrare şi dată pentru fiecare. Un exemplar îl lăsaţi la registratura respectivei instituţii iar cu cel rămas mergeţi şi-l lăsaţi la societatea de audit SC Vulpoi & Toader Management SRL la adresa str. Henri Coanda nr. 27 Sector 1(lîngă restaurantul chinezesc pe Ana Ipătescu)."

Cine a mai semnat si trimis astfel de formulare:

"Între artiştii ce şi-au exprimat acordul sau au semnat deja aceste formulare privind cererea de audit se numără: Angela Similea Medeea Marinescu Zoia Alecu Ştefan Bănică jr formaţia Mandinga Ovidiu Popa Florin Cojocaru(Class) Nicu Gigantu. De asemenea d-nul Cătălin Muraru patronul casei de discuri Roton şi-a manifestat intenţia de a trimite spre semnare aceste formulare tuturor artiştilor aflaţi sub contract."

Redam mai jos textul integral al comunicatului:

Bucuresti 06 Mai 2009 - *Ascaris lumbricoides (numit popular limbrici) este un vierme intestinal cilindric alb-gălbui răspândit în toata românia ascaridiaza fiind cea mai frecventă parazitoză socială. La capătul anterior limbricul are orificiul bucal înconjurat de trei buze groase necesare exprimarii iubirii de stapin iar la capătul posterior-orificiul anal. Limbricul este primul din seria animală la care aceste două orificii sînt separate.Românul este singura gazda susceptibilă acesta fiind primul din specia animală care încearcă să unească la loc cele două orificii întru cearea primului perpetuum mobile de speţa I. Modul de infecţie este prin transmitere fecal-orală. „Artistul trebui să fie mai puternic decît arta lui pentru că trebuie să o apere!” Matisse

Ştiu că pentru cei mai mulţi dintre voi acest moto nu are nici un fel de relevanţă marea voastră majoritate fiind nişte bieţi imitatori infractori de drept comun nimic mai mult. Vă cunosc foarte bine micimea spaimele minciuna impostura şi mediocritatea care „compensează” lipsa talentului...

Cum să puteţi fi vreodată creatori responsabili ai vreunei forme de artă cînd toata viaţa aţi furat arta creaţia şi destinul altora copiind cu neruşinare şi profitînd de pe urma falsului grosolan încasînd bani nemeritaţi semnînd în fals copii nefericite ale adevăratelor creaţii?! Care artă?! Ce să apăraţi?!...

Anunţ pe această cale că nu voi mai participa nicidată la o acţiune caritabilă în scopul ajutorării vreunui artist indiferent de situaţie indiferent de domeniul de creaţie. Prea mulţi m-au intrebat cu ce este diferit copilul unei „vedete” de copilul unui om din Constanţa sau din Braşov care se prăpădeşte de cancer?! Cu ce este mai preţioasă viaţa unui „megastar” în comparaţie cu viaţa unui necunoscut?! Oare pentru familia sau prietenii unui necunoscut viaţa acestuia nu e importantă?!

Nu am înţeles atunci ce-mi spuneau oamenii şi am considerat că e încă o dovadă de „solidaritate” românească. Adevărul este însă că acei oameni au dreptate! Dacă artiştii români şi-ar fi apărat drepturile nici unul dintre ei nu ar fi ajuns în situaţia de a cere sprijin şi atunci toate acele teledoane ar fi fost îndreptate către cei ce aveau cu adevărat nevoie de televiziuni pentru problemele lor.

Unul dintre copiii necunoscuţi pentru care am reuşit să strîngem banii necesari tratamentului a murit zilele trecute învins de cancer dar şi de refuzul imbecil al unui „vector de opinie” mare om de presă de a publica un text în care se dădeau şi conturile unde „anonimii” puteau face donaţii. În acel editorial Dana Andronie semnala şi atitudinea unor „artişti” colegi ai mei care refuzau să participe la astfel de evenimente de strîngere de fonduri pentru că aveau „cîntări electorale”...

În doi ani (2007 şi 2008) s-au strîns la organismele de colectare şi gestionare a drepturilor de autor şi conexe aproape 90 (nouăzeci) de milioane de euro. În ultimii 10 ani s-au colectat peste jumătate de miliard de euro la aceleaşi organisme. Daca artiştii ar fi avut acea demnitate pe care numai adevărata creaţie ţi-o dă atunci disperarea nu ar fi ajuns sa-i scoată din case apelînd la ajutorul comunităţii.

Sînt scîrbit şi sătul de umilinţa pe care o acceptă marii artişti ai neamului cerşind la televizor dreptul de a munci pînă la o sută de ani! Sînt jenat de meschinăria lor ce îi face să se înjosească pentru a mai lungi şmecheria ce le permite să cumuleze pensiile cu salariul şi să cerşească degradant 20 de euro fără a se gîndi la generaţiile de actori artişti ce stau să vină după ei. I-am întrebat de ce preferă degradarea unui astfel de demers şi mi-au răspuns halucinant că este sub demnitatea lor să se lupte pentru cîţiva firfirei! Demnitatea nu are nimic de-a face cu banii ci doar cu PRINCIPIUL! De cînd este nedemn sa-ţi aperi demnitatea?!!! Toate acele 90 de milioane de euro SÎNT BANII LOR ai artiştilor şi sper ca măcar valoarea sumei să-i determine să revină la verticală. Destul cu tîrîşul în patru labe fie şi numai de dragul banilor! Sînt 20 de ani decînd a murit Ceauşescu iar pe cei care ne conduc acum după cîte se vede nu-i interesează linsul în cur.

De trei ani sînt pentru cei mai mulţi dintre voi „scandalagiul” Chilian! Asta pînă v-am dovedit că se poate. E posibil aşadar şi în România să nu accepţi umilinţa să-ţi aperi drepturile şi în final să cîştigi chiar dacă te lupţi cu guvernanţi oligofreni.

De trei ani încerc să vă scot din moartea cerebrală în care vă aflaţi. Se pare că banii intraţi pe cardurile CREDIDAM şi UCMR-ADA în urma acţiunilor mele au reuşit să facă asta. Nu au picat din cer acei bani ci în urma „scandalurilor” mele între care un memoriu adresat şefului SRI Cristian George Maior memoriu din care vă redau o mica parte:\'Degeaba vă luptaţi pentru transparenţa modului de colectare şi gestionare a sumelor cuvenite artiştilor români pentru că o parte din aceşti bani merg la SRI şi la partidele aflate la guvernare.\'Oricît de aiuritoare poate părea fraza asta este spusă de unul dintre cei ce sînt puşi să ne apere şi anume de Domnul Ştefan Gheorghiu în calitatea sa de director general al CREDIDAM (Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi). Asta i-a declarat doamnei Mihaela Mihai preşedinte al Uniunii Artiştilor Liber Profesionişti din România (U.A.L.P.R.) iniţiatoarea legii 109/2005 privind îndemnizaţia pentru activităţile artiştilor).

Nu pretind mulţumirile sau binecuvîntările voastre! Este nevoie însă de arta voastră şi asta da v-o pretind! Pentru că se pare frica v-a transformat în limbrici jalnice nevertebrate cu care securiştii se joacă după pofta inimii. Amintiţi-vă cine sînteţi şi dacă pentru voi nu aveţi demnitatea de a lupta pentru ceea ce vă aparţine şi nici pentru copiii sau nepoţii voştri făceţi-o pentru bani! 90 de milioane de euro alină multe cocoaşe.

„Desenul” de mai sus reprezintă ceva ce n-au găsit procurorii DNA şi anume o mica parte dintr-o schemă prin care sîntem furaţi de ani de zile. Inutil să vă spun că această „suveică” se întîlneşte cu o firmă din British Virgin Islands adică un paradis fiscal. Prea mulţi „vectori de opinie” din presă se regăsesc ca acţionari prin zecile de firme care compun suveica asta şi de aici lipsa de acoperire media a problemelor legate de drepturile de autor.

Chiria pe un metru pătrat la Magazinul Muzica este între 70 şi 100 de euro pe luna. Oare cît plăteşte Orange România şi cui contractul de închiriere fiind făcut cu SC Muzica 2001?! Iorgulescu şi UCMR-ADA s-au asociat şi au început să ne fure banii prin firma Muzica 2001. Banii aceştia sunt încasaţi prin interpuşi pentru că a avut grijă să se retragă din societăţi atunci cînd a fost numit ministru lăsîndu-şi astfel slugile să-l servească. Procurorii DNA cunosc extrem de bine schemele acestea dar sînt foarte sensibili la bolile infractorilor şi dau NUP-uri pe bandă rulantă. Noroc cu UE şi procurorii de la OLAF.

Toţi aceşti bani ni se cuvin pemtru că sînt ai noştri doar că laşitatea voastră permite unor infractori să mă fure şi pe mine iar eu nu am de gînd să accept asta! Cutremurătoare este situaţia domnului Cornel Constantiniu suferind de boala Parkinson. Deşi s-au făcut multe pentru a-l ajuta în această privinţă a fost furat pe de altă parte de drepturile ce i se cuveneau (atît dînsul cît şi d-na Angela Similea) de la coloana sonoră a filmului \'4 luni 3 săptămâni şi 2 zile\' film regizat de Cristian Mungiu. Banii au fost înacasaţi de firma cu care se făcuse contractul pentru coloana sonoră: „Star Media Music” - firmă înfiinţată de Iorgulescu fostul ministru PNL al Culturii.

Pînă la desfiinţarea FNI asociaţia dreptului de autor ADA a depus în conturile acestuia uriaşe sume de bani încasînd dobînzi fabuloase în numele artiştilor români. Numai că aceste sume nu se regăsesc nicăieri cu atît mai puţin în buzunarele artiştilor în numele cărora s-au efectuat aceste tranzacţii.

Cum este posibil ca un inspector UCMR-ADA însărcinat cu colectarea drepturilor de autor să încaseze venituri lunare în medie de 70.000 ron?! Marius Achim încasează toate aceste sume plus uriaşe drepturi de autor şi conexe pentru că este şi compozitor şi interpret (pe lîngă faptul că este soţul doamnei Ana Achim directoarea UCMR-ADA). Fostul şofer Marius Achim ajuns inspector UCMR-ADA pentru colectarea sumelor incasează în medie peste 15.000 euro lunar ca venituri în timp ce artiştii apelează la mila publică pentru ei sau pentru copii lor. Pentru unii dintre aceştia este deja prea tîrziu. Asta în timp ce Iorgulescu încasa ca preşedinte UCMR-ADA peste 820 de milioane din salarii şi alte 330 de milioane din drepturi de autor. Un miliard o sută cincizeci de milioane anual iar voi ... Limbrici!

Nu mă aştept ca marii artişti ai neamului să apară la televiziuni să-şi ceară drepturile. Au fost cumpăraţi ieftin momiţi cu posturi de conducere în cadrul acestor organisme de colectare şi gestiune a drepturilor de autor şi conexe. Un exemplu de artist cere punea cîndva întrebări incomode este Marius Moga. A fost cooptat în conducerea UCMR-ADA şi acum doar se plînge că i-au scăzut veniturile din drepturi de autor. Dar fiind în conducere nu mai poate face nimic. D-nul Mihai Pocorschi a fost trimis la mine să-mi închidă gura propunîndu-mi „onoarea” de a intra în conducerea UCMR-ADA „acolo de unde se împart banii adevăraţi”... Eu am refuzat aşa cum am refuzat şi alte „demnităţi” publice prin guvern etc... Moga însă – nu. Iar acum regretă. Toţi marii actori ai neamului se mînjesc primind sume infime de bani menite să le închidă gura. Dacă ar şti aceşti limbrici ieftini că de fapt nu primesc nici măcar 05 procente din ce li s-ar cuveni de drept... Circa 70% din sumele colectate de UCMR-ADA şi CREDIDAM pleaca din ţară chipurile pentru plata ariştilor străini. Două conturi unde pleacă aceste sume sînt cel puţin suspecte. Unul este in Rusia („suveica” indică un potenţial deţinător al acestui cont) iar altul este în Buenos Aires alt paradis fiscal.

În situaţia în care v-a mai rămas ceva demnitate aveţi mai jos două formulare tip. Tot ce trebuie să faceţi pentru voi este să printaţi cîte două exemplare din fiecare să le completaţi să mergeţi cu ele la sediile UCMR-ADA şi CREDIDAM să cereţi număr de înregistrare şi dată pentru fiecare. Un exemplar îl lăsaţi la registratuta respectivei instituţii iar cu cel rămas mergeţi şi-l lăsaţi la societatea de audit SC Vulpoi & Toader Management SRL la adresa str. Henri Coanda nr. 27 Sector 1(lîngă restaurantul chinezesc pe Ana Ipătescu).

Nu mă aştept de la muzicieni membrii UCMR-ADA să semneze cererile de audit. Spaima lor cea mare este dată de semnăturile lor pe fişele de înscriere a pieselor. Ceva mai mult de 98% din muzica românească este furată şi şefii de la UCMR-ADA ştiu asta. Cum ridică vocea cum li se bagă sub nas dovada imposturii a hotiei. Fals uz de fals şi încasare de foloase necuvenite... Asta înseamnă muzica românească.

De la actorii români membri CREDIDAM mă aştept să fie mai dornici de dreptate. Şi mă aştept în primul rînd de la tinerii cărora li se refuză arta nu de la cei vîrstnici mult prea obişnuiţi cu umilinţa.

Între artiştii ce şi-au exprimat acordul sau au semnat deja aceste formulare privind cererea de audit se numără: Angela Similea Medeea Marinescu Zoia Alecu Ştefan Bănică jr formaţia Mandinga Ovidiu Popa Florin Cojocaru(Class) Nicu Gigantu. De asemenea d-nul Cătălin Muraru patronul casei de discuri Roton şi-a manifestat intenţia de a trimite spre semnare aceste formulare tuturor artiştilor aflaţi sub contract.

P.S. Nu mă aştept ca acest apel să fie preluat de media românească. Unul dintre motive este acela că în toate marile trusturi de presă este măcar un şef care fură din banii artiştilor avînd legături directe cu acea „suveică”. Ca să nu mai pun la socoteală şi realitatea conform căreia toate furturile din cultura română s-au facut cu sprijinul nemijlocit al MAE care de fapt înseamnă SIE unde au rămas mult prea mulţi securişti de pe vremea lui Ceauşescu... Să fie oare întîmplător faptul că toate cazurile de mare corupţie din cultură anchetate de DNA nu s-au finalizat altfel decît cu NUP? Toate aceste cazuri au culminat cu îngheţarea proceselor iar directorii ORDA Rodica Pîrvu director general directorul adjunct Eugen Vasiliu şi şeful de serviciu Laurenţiu Oprea au scăpat de urmărirea penală asemneni lui Gorbunov pe motiv de boală…Florin Chilian
ArtistAutor: Echipa rcp

Sursa:Comunicat de presa

Voteaza:
+103 113voturi

Comentarii


 • Mia - Oare o fi adevarat?   
  Oare o fi adevarat?
 • Nelu Stefan - Da1 Foarte adevarat! As putea sa dau foarte multe exemple!   
  Da1 Foarte adevarat! As putea sa dau foarte multe exemple! Ma aliez D-lui Florin Chilian!
 • Cristi M. - Are dreptate. Pacat insa ca discursul este unul   
  Are dreptate. Pacat insa ca discursul este unul semi-isteric. Ii diminueaza sansele la credibilitate. Vor spune despre el ca e nebun si basta.
 • Ieseanul - Sunt extrem de curios cati actori vor depune cererile alea.   
  Sunt extrem de curios cati actori vor depune cererile alea.
 • Eu - Un frustrat care se crede mai valoros decat este.   
  Un frustrat care se crede mai valoros decat este. Aparitiile sale TV s-au imputinat asa ca incearca sa provoace scandaluri pentru a fi invitat la emisiuni. O sa ajunga un gen Nikita, Naomi sau altii de acest fel fel. Probabil de asta nu-i nici macar casatorit sau o avea si alte probleme. O alta varianta e sa fie folosit de catre altcineva pentru aceste scandaluri. Cu siguranta nu a mers nici o data in persoana la una din aceste organisme sa ceara lamuriri sau sa verifice ceea ce scrie in articole, ci probabil trimite doar scrisori sau imputerniciti/avocati care-l mai jumoale de bani si-l aburesc si mai tare.
 • alin - perfect adevarat. bine ca primim calendare lucioase la   
  perfect adevarat. bine ca primim calendare lucioase la sfarsit de an...
 • Lira - Chilian nu s-a zbatut degeaba: activitatea CREDIDAM,   
  Chilian nu s-a zbatut degeaba: activitatea CREDIDAM, sub lupa Ministerului Finantelor http://www.gardianul.ro/Chilian-nu-s-a-zbatut-degeaba-activitatea-CREDIDAM,-sub-lupa-Ministerului-Finantelor-s135477.html
 • Ieseanul - In acest caz, bravo lui! Actori, treziti-va si trimiteti   
  In acest caz, bravo lui! Actori, treziti-va si trimiteti solicitarile de informatii - le gasiti in partea stanga a articolului, imediat sub titlu
 • mihai georgescu - Faptul ca banii colectati nu se impart dupa difuzarile   
  Faptul ca banii colectati nu se impart dupa difuzarile avute este foarte stiut. Intr-o reclamatie facuta domnului presedinte al Credidam am cerut sa mi se explice cum se fac repartitiile. A fost o balmajala jalnica de cuvinte care nu aveau legatura in nici un fel cu difuzarea si plata. Totul se face dupa cat de mare artist esti (solist sau actor) ma rog Vorba lui nenea Iancu Caragiale: Conita asta e de-o pruna sau de doua? suntem furati pe fata si orice incercare de discutie cu personalul Credidam este zadarnica. Totul este de neinteles, daca n-ai dat difuzarile de aceea nu iei bani, daca le-ai dat nu ti-au trimis pleilisturile cu aparitiile si uite asa ne prostec de ani de zile si ne da cate 2 lei din an in pasti. Trebuie facut ceva fratilor!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • ilius procopie - Actori, interpreti, solisti, membrii ai Credidam Nu va   
  Actori, interpreti, solisti, membrii ai Credidam Nu va mai lasati pacaliti de acest CREDIDAM care va fura pe fata. pune-ti in miscare toate parghiile pentru a fi demascati
 • doru dumitrescu - cred ca este real ce spune chilian am facut 150 de filme si   
  cred ca este real ce spune chilian am facut 150 de filme si primesc de la credidam O NIMICA TOATA
 • Intristatul - Trist si DA, perfect adevarat. Acum cativa ani,   
  Trist si DA, perfect adevarat. Acum cativa ani, Mihaela Mihai a trimis un corp de control de la guvern, care dupa a o saptamana a renuntat la control, pe motiv ca daca vor intrerupe activitatea Credidam, nu se vor mai plati nici faramiturile care sa dau. Si de atunci, nici o imbunatatire. Care sa fie SOLUTIA???? Care guvern ar putea reglementa situatia??????????
 • Cristian Cretu - Florin,este perfect adevarat si de bun simt tot ce ai scris   
  Florin,este perfect adevarat si de bun simt tot ce ai scris ,iar eu sunt unul dintre cei care apreciaza toate eforturile pe care tu le-ai facut si pot spune ca sunt unul dintre cei care au de primit bani de la TVR si multe alte posturi,am urlat si eu ...in van ce-i drept,dar daca vorba ta nu ne unim si nu ne cerem drepturile asa cum e normal de fapt,mi-e teama ca luptam cu o caracatita mult prea dezvoltata,eu te sustin si daca mai organizezi ceva...fa-o public,sa aflam!
 • Alina Boanta - Intrebarea este daca si aceasta firma de audit poate fi   
  Intrebarea este daca si aceasta firma de audit poate fi verificata. Te trezesti ca dupa ce te fura unii treci la alti
 • Dan - Simplu; Hoti ;Hoti;Hoti sau mai bine spus ;   
  Simplu; Hoti ;Hoti;Hoti sau mai bine spus ; Niste Romani.....
 • Guest - Trebuie sa va uniti , nu 2-3 , ci mult mai multi ,   
  Trebuie sa va uniti , nu 2-3 , ci mult mai multi , ptr ca acest CREDIDAM are "spate" , ne cam trebuie "o armata" de actori si artisti !!! Din moment ce altii s-au zbatut si au renuntat cand au vazut ca tot ce spun ei este in zadar si nimeni nu ii baga in seama... clar e ceva "necurat" ! Ce asteptati ? al 3-lea razboi ?!
 • Anghel Gabriel - Ma numesc Anghel Gabriel ,artist instrumentist in   
  Ma numesc Anghel Gabriel ,artist instrumentist in Orchestra Populara Radio ,membru Credidam cam de cca. 12 ani.Am avut de mult timp indoieli vis-a vis de repartizarea sumelor iar cand mi-am exprimat nemultumirea am primit cele mai aberante si cele mai lipsite de logica explicatii;sunt convins ca nu e in regula dar trebuie facut ceva f.bine organizat.
 • Titus Constantin - Ma adresez celui care mai jos se denumeste "Eu" si care il   
  Ma adresez celui care mai jos se denumeste "Eu" si care il face pe Florin un frustrat, de parca aceasta nu ar fi tot un drept al omului_sa se simta frustrat _atunci cand este furat, cand este mintit grosolan de unii care se stie ca nu pot fi oameni vreodata ptr ca la origine sunt demoni. Si da este dreptul nostru sa ne simtim frustrati iar de mania asta sa te feresca Dumnezeu sa aflu cine esti, si asta mai ales ptr ca nu stiti sa dati replici decat legandu-va de viata intima sau personala a omului de parca si asta nu ar fi un drept al nostru sa ne-o traim cum vrem atata timp cat nu deranjam pe nimeni si nu furam pe nimeni. Tu te simti cu musca pe caciula si deaia ti-a venit acum sa zici ceva,... Florin nu mai apare la Tv ptr ca nu vrea, si ptr ca Tv- ul este o minciuna si el in majoritatea canalelor de la noi ptr ca un om cu spiritul si puterea lui de creatie s-ar putea autoinvita , cum fac multi alti, oricand la o emisiune, unde cu o piesa de nota 100 cum este "zece" sau "Chiar Daca
 • Titus Constantin - ...ar avea audienta record, dk lumea ar sti,   
  ...ar avea audienta record, dk lumea ar sti, ptr ca aceste piese sunt super iubite in randul tuturo oamenilor din orice categorie sociala. Florin are dreptate si cred ca trb infiintata o organizatie cu personaliate juridica formata din toti tinerii artisti unde sa primim in mod direct drepturile, si in care sa ne administram si sa ne inregistram arta si sa nu mai depindem de ada si credidam.
 • silviu m - exagereaza ! eu am fost si m-am lamurit. poate ca nu sunt   
  exagereaza ! eu am fost si m-am lamurit. poate ca nu sunt toate ok, dar eu nu mi-am luat toti banii ptr ca nu mi-am actualizat repertoriul cand tebuia. E mai simplu sa stai in fotoliu si sa dai din gura ca ala te fura. La ultima repartitie, cand am urmarit cu atentie toata procedura, a fost ok. Daca vreti sa va fie aparate drepturile, dati-va si voi silinta.
 • Marcel - Multumesc CREDIDAM ca m-a ajutat sa-mi continui activitatea   
  Multumesc CREDIDAM ca m-a ajutat sa-mi continui activitatea de artist .

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele