Gala HOP 2010, ziua 2: "Nivelul e mai ridicat decat in anii trecuti" (Vlad Vasiliu)

publicat:
03.09.10
in sectiunea:
trimite si altora
Gala HOP 2010, ziua 2:
Joi, 2 septembrie, in a doua zi de HOP, au urcat pe scena, la individual, urmatorii: Diana Buluga, Tudor Aaron Istodor, Ingrid Robu, Simona Nastase, Radu Tudor si Cristina Bodnarescu.

Nicoleta Popescu, corespondentul rcp la Gala HOP 2010, a vorbit cu actorul Mihai Sandu Gruia (foto) si cu directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galati, Vlad Vasiliu:

Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galati, despre HOP:

"Anul asta nivelul e mai ridicat decat in anii trecuti. Participantii sunt liniari, cam la acelasi nivel, pe cand in alti ani erau cateva varfuri si in rest nivelul scazut. Oricum, sectinea de individual ma intereseaza, profesinal vorbind, mai putin, pentru ca nu pot sa fac angajari.

"Ca spectacole insa, pot face colaborari, asa ca ma uit cu interes la sectiunea grup, iar asta seara mi-au placut cei de la Cluj (Exit, regia Mara Opris, cu Radu Homiceanu, Mihail Onaca, Raluca Uzunov n.r.) pentru faptul ca erau o trupa, o echipa.

"Si fetele de la UNATC (Women in motion, cu Diana Cavallioti si Andreea Vasile n.r.) au fost bune, dar ceilalti m-au captat prin unitatea lor. Pe ei i-as lua in festival de exemplu!" (Vlad Vasiliu)


Actorul Mihai Gruia Sandu pariaza, dupa 2 zile de concurs, pe "Women in motion" la grup, iar la individual pe Tudor Aaron Istodor si pe Ana-Maria Bălescu

"Mi-a displacut preferinta pentru violenta si vulgaritate atat a publicului cat si a actorilor, prin alegerea textelor si, bineinteles, reactiile de incurajare.

"Mi se pare o decadere, o concesie facuta circului facil care nu e benefica nici actorului, nici calitatii spectacolului, nici calitatii publicului si in general nimanui.

"In schimb mi-a placut ca sunt tineri care lucreaza asa cum trebuie, asa cum au invatat si care cauta in meseriea asta lucrurile pretioase.

"E adevarat ca o parte din ei mi-au fost elevi dar fetele (Diana Cavallioti si Andreea Vasile, in "Women in motion"), de exemplu, chiar au avut un spectacol de arta actorului si nu de efecte, limini si gaselnite regizorale.
"A fost fin si curat iar daca ar fi sa pariez la sectiunea grup as paria pentru ele, la baieti pe Tudor Aaron Istodor si la fete pe Ana Maria Bălescu."(Mihai Sandu Gruia)
Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+6 14voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele