Gala HOP 2011, ziua 1: "Diana Croitoru mi-a plăcut foarte mult, dar în general a fost un concurs foarte puternic” (Attila Gasparik)

publicat:
02.09.11
in sectiunea:
trimite si altora
Festivalul Tânărului Actor a început la Mangalia cu aceeaşi stare de bine ca în fiecare an. Cornel Todea, directorul festivalului, la fel de jovial, juriul, Radu Afrim, Marius Manole, Sorin Crişan, Florin Fieroiu şi Virginia Mirea, la fel de prezenţi (nu mă refer la prezenţa fizică), publicul curios, destul de zgomotos, telefoanele mobile la fel de diverse nu încetează să ne deconecteze puţin, participanţii, evident emoţionaţi.

Iată ce spune Attila Gasparik, directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, despre participanţii din prima zi de concurs de la Gala Hop:
"Diana Croitoru mi-a plăcut foarte mult din participanţii de aseară, dar în general a fost un concurs foarte puternic. Şi fetele de la grup au avut un text foarte bun ("Fetele grase câştigă întotdeauna" de Madeleine George, n.r.) şi cred că acest festival ar merita mult mai mult din partea mass media pentru că sunt atâtea concursuri false la televizor... când aici chiar se întâmplă ceva. Acest concurs trebuie susţinut! Felicitări organizatorilor!” (Attila Gasparik, director Teatrul Naţional din Târgu Mureş)

Întrebat care este scopul prezenţei sale la Gala Hop, directorul Teatrului din Târgu Mureş a răspuns:
"Vreau să văd pregătirea actorilor tineri şi diferenţele dintre şcolile de teatru din România, asta în calitate de profesor. În calitate de director vreau să ştiu pe cine mă pot baza în viitor în teatru pentru că vreau să împrospătăm lucrurile. Eu dacă mi-aş începe cariera, nu m-aş angaja pe un an doi trei, ci doar pe roluri şi m-aş duce mai departe.” (Attila Gasparik)

Corespondenţă realizată de Leta Popescu.Autor: Leta Popescu

Voteaza:
+6 6voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele