Gala Hop 2012, ultima zi: "Andrei Chiran - a transmis, pe un text foarte greu" (Lucian Sabados)

publicat:
02.09.12
in sectiunea:
trimite si altora
În ultima zi de Gala Hop de anul acesta, au concurat la individual actorii Andreea C. Hristu, Emese Simo, Andrei Chiran, Fulvia Folosea și Mihai Munteniță.
În așteptarea deciziei juriului, iată ce spun câțiva directori de teatre din România despre concurenții care s-au prezentat astăzi:Horațiu Mihaiu: Andrei Chiran - excepțional

Horațiu Mihaiu, directorul teatrului Andrei Mureșan din Sfântu-Gheorghe, și-a desemnat favoritul, nu doar pentru ziua de astăzi a concursului, ci pentru întreaga perioadă a Galei Hop de anul acesta:
"Andrei Chiran, de la Târgu-Mureș, cel care a spus "Equus" (de Peter Shaffer, n.r.), excepțional.
Și monologul de la proba impusă a fost foarte bine făcut. Este un băiat cu multe calități, este încă la primii pași în teatru, dar cred că va avea un viitor frumos.
Mi-a plăcut mult, mi-a plăcut. Interpretarea lui de astăzi, în Equus, a fost echivalentul a ceea ce a făcut Alexandra Tarce în "Ich bin Ofelia", a fost la același nivel calitativ." (vedeți părerile directorilor de teatre din ziua în care a concurat Alexandra Tarce, aici)

"La fete îmi pare rău, dar astăzi nimic." (Horațiu Mihaiu)Lucian Sabados: Andrei Chiran - har și explozie

"La fete, m-a convins Fulvia Folosea. Mi-a plăcut că a schimbat registrul, a știut să-și aleagă foarte bine piesele, și poate că este actrița care s-a apropiat cel mai mult, din cât am văzut eu, de proba obligatorie de interpretare a unei bucăți clasice."

"La băieți, Andrei Chiran, de la Targu Mures. Și-a ales foarte bine, a convins în numeroase momente din punct de vedere a expresivitatii și a transmis, a transmis, un text foarte greu, Equus, al lui Peter Sheffer. Iar în proba impusă, din "Doi tineri din Verona", cu mult har si explozie, dinamism, farmec." (Lucian Sabados, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești)Mircea M. Ionescu: Fulvia Folosea și Andrei Chiran

"Am remarcat-o pe Fulvia Folosea, care a demonstrat că poate fi convingătoare și la proba aleasă și la cea impusă."

"La băieți, Andrei Chiran a avut foarte multă sensibilitate, în ambele texte, și un umor foarte fin în monologul din Shakespeare.
Totodată și Mihai Munteniță, cu "Doctor fără voie", făcut foarte interesant, într-un stil românesc, dacă vreți, dar este un actor cu valențe. Eu îl știu din București de la Podul.
Singurul regret este că s-a terminat Gala de anul acesta."(Mircea M. Ionescu. directorul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu)Autor: Redactia

Voteaza:
+3 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele