Gala Hop 2012, ziua a doua: moment de reculegere în memoria lui Cornel Todea

publicat:
31.08.12
in sectiunea:
trimite si altora
Cea de-a doua zi de concurs de la Gala Hop a debutat cu o veste trista. Cornel Todea, inițiatorul Galei Tânarului Actor de la Mangalia, s-a stins din viață astăzi. Publicul și membrii juriului au ținut un moment de reculegere in memoria sa.
Tinerii actori care s-au prezentat astăzi sunt: Elena Anghel, Andrada Corlat, Adina Lazăr, Grațian Prisăcariu și Adrian Țofei.
Am stat de vorbă cu câțiva directori de teatre din România și i-am întrebat care au fost, în opinia lor, vârfurile zilei:


Lucian Sabados: "Adina Lazăr - inteligență scenică și firesc deosebit"

"La băieți nu am propriu-zis o alegere, sunt oarecum surprins de lipsa de egalitate a evoluțiilor de la proba aleasă la proba obligatorie.
Malvolio l-a trădat pe Adrian Țofei."

"Adina Lazăr pare că are o inteligență scenică și un firesc deosebit, are o știință de a ne conduce, însă cred că trebuie să mai lucreze la mijloacele vocale." (Lucian Sabados, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești)Mircea M. Ionescu: "Astăzi este o zi tristă"

"A doua zi, din păcate începută sub semnul tragic al dispariției domnului Cornel Todea, inițiator al acestui festival de excepție, e o zi tristă", ne-a spus Mircea M. Ionescu, dramaturg și director al Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu.

"Din partea fetelor Andrada Corlat m-a impresionat, pentru primul tempo din recitalul său (proba aleasă, "Ioana", de Andrada Corlat, n.r.). A mers mult pe pantomimă, cu forță, cu plasticitate."

"La băieți, Adrian Țofei, excelent în primul monolog (liber ales, "Monstrul", de Adrian Țofei, inspirat de evenimente reale și idei de Raeesa Aniff)."

"Din păcate o legislație bolnavă, o legislație caducă, interzice angajarea actorilor.
Sigur că eu, ca director de teatru de proiecte, pot să spun că am șansa să-i iau pe unii dintre laureații acestei gale, și nu numai pe laureați, poate juriul are preferințe subiective, pot să-i iau să-i angajez pe proiect.
Sper să nu plec fără nume în arhiva mea sentimentală și în caietul cu proiecte."
(Mircea M. Ionescu)Adrian Găzdaru: "Grațian Prisecariu - chiar am văzut 'un pic de teatru'"

"La băieți mi-a plăcut Grațian Prisecariu, în ambele probe, și în cea impusă, și în cea liber-aleasă. Din păcate a păstrat același gen de interpretare. Dar mi-a plăcut că a crezut în ceea ce a făcut, chiar am văzut 'un pic de teatru', față de genul acesta care se perpetuează acum în breasla actorilor, această detașare.
Mi-a plăcut și Adrian Țofei, în prima bucată, cea aleasă de el."

"La fete nimic. Din păcate nimic în această seară." (Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Bacovia din Bacău)Mircea Bodolan: "Băieții m-au impresionat cu prima parte și m-au dezamăgit cu a doua"

Mircea Bodolan, directorul Teatrului Maria Filloti din Brăila, despre actorii care i-au atras atenția in cea de-a doua zi de concurs la Gala Hop 2012:

"Adina Lazăr mi-a plăcut, m-a convins în seara asta.
Foarte bine pregatită profesional, și-a construit personajul, nu se rezuma la a rosti un text și-atât. Și a avut curaj, să facă Sancho Panza. Chiar mi-a placut. Nostimă, cu umor."

"Băieții (Grațian Prisecariu și Adrian Țofei, n.r.) m-au impresionat cu prima parte (proba liber-aleasă) și m-au dezamăgit în partea a doua (proba impusă), unde am regăsit exact aceleași mijloace.

La Grațian Prisecariu mi-a plăcut disponibilitatea de a-și folosi glasul, însă este suspect că se bizuie mult prea tare numai pe asta.
Adrian Țofei are o inocență, are farmec, o charismă personală." (Mircea Bodolan)Autor: Redactia

Sursa:RegizorCautPiesă.ro

Voteaza:
+8 8voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele