Gala Hop 2012, ziua a treia: "Alexandra Tarce - moment rar de teatru foarte bun în Gala Hop" (Horațiu Mihaiu)

publicat:
01.09.12
in sectiunea:
trimite si altora
În cea de-a treia zi de concurs de la Gala Hop s-au prezentat în fața publicului actorii Bianca Holobuț, Alex Iurașcu, Loredana Cosovanu, Gabriel Sandu și Alexandra Tarce.
I-am întrebat pe câțiva directori de teatre care au fost actorii/actrițele care le-au atras atenția. Iată ce au răspuns:


Lucian Sabados: "Alexandra Tarce - foarte specială. Gabriel Sandu - stil minimalist, care nu-mi displace"

"Mi-a plăcut foarte mult Alexandra Tarce, actrița din Cluj, este foarte specială.
Sper să aibă noroc de niște regizori care să o vadă, pentru că e într-adevăr deosebită.
Mi-a plăcut și Loredana Cosovanu, din Iași. Are un ritm și un temperament cu totul special, dar care e bine controlat. Și are o modernitate în abordare, iese din tiparul clasic.

La băieți, Gabriel Sandu mi-a plăcut pe alocuri, dar pe alocuri.
Are un stil minimalist, care nu-mi displace, nu țipă ca ceilalți, nu caută să convingă, o subtilitate în abordare din interior a rolului, și recunosc că are o putere de transmitere, ne face părtași la povestea lui, dar face uneori exces de această tehnică.

Oricum, vârful zilei rămâne Alexandra Tarce." (Lucian Sabados, directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești)Adi Cărăuleanu: Loredana Cosovanu - un firicel de fată, dar foarte puternică. Gabriel Sandu - are mari șanse în meserie

Adi Cărăuleanu, directorul Teatrului Vasile Alecsandri din Iași, ne-a vorbit cu pasiune despre Loredana Cosovanu, tânără actriță din Iași:

"Astăzi mi-a plăcut cel mai mult Loredana Cosovanu, o și cunosc de altfel.
Monologul ("Crize", de Mihai Ignat, n.r.) a fost extraordinar, ea e deja actriță. Este un pumn de fată, un firicel de fată, dar este foarte puternică, sau lasă senzația că e foarte puternică. A construit profesionist monologul, nu s-a grăbit, a avut pauze bine mobilate interior.
Îi prevad un viitor foarte frumos. Dacă aș fi în juriu aș vota-o pentru premiu."

"La băieți, Gabriel Sandu. Este un băiat foarte deștept, gândește pe scenă. Are mari șanse în meserie, dar să nu exagereze cu monotonia. Eu știu de unde vine asta, că am pățit-o și eu la timpul meu, vine din încercarea de a fi firesc, firescul de pe stradă, și atunci 'ești talentat dacă ești firesc'. Din păcate, firescul devine monotonie dacă se abuzează de el." (Adi Cărăuleanu)Adrian Găzdaru: "Astăzi nu cred că putem vorbi despre vârfuri"

Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Bacovia din Bacău, nu a fost impresionat de niciun tânăr actor în cea de-a treia zi de concurs de la Gala Hop:
"Astăzi nu cred că putem vorbi despre vârfuri, nici la actrițe și nici la actori." (Adrian Găzdaru)Horațiu Mihaiu: "Alexandra Tarce - moment rar de teatru foarte bun în Gala Hop"

Horațiu Mihaiu, directorul Teatrului Andrei Mureşanu din Sfântu Gheorghe, nu a avut ezitări atunci când l-am întrebat ce actriță i-a atras atenția astăzi:

"Alexandra Tarce. De urmărit. Este excepțională. Monologul din "Ich bin Ofelia" ("Eu sunt Ofelia", după Gertrude Fussenegger, n.r.) mi s-a părut un moment rar de teatru foarte bun în Gala Hop.
Mișcare scenică, prezență scenică, tehnică vocală, impostație, tot.
Și probabil, chiar dacă nu știe să bată cu pumnul în masă, poate să transforme acest defect într-o mare calitate."

În privința actorilor, Horațiu Mihaiu ne-a spus că, deși este în căutare de băieți pentru teatrul din Sfântu Gheorghe, deocamdată nu i-a atras nimeni atenția.Mircea M. Ionescu: Alexandra Tarce - forță scenică și sensibilitate

"Alexandra Tarce mi-a plăcut foarte mult, are și forță scenică, și sensibilitate."

"La băieți m-a impresionat un tânăr care are o voce foarte bună. Am venit la festivalul de teatru și am descoperit un interpret de muzică ușoară, nu e o ironie, e o realitate." (Mircea M. Ionescu, directorul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu)Mircea Diaconu: Alexandra Tarce - calități actoricești evidente

Mircea Diaconu a remarcat-o pe tânăra actriță Alexandra Tarce:
"Alexandra Tarce, pentru calități actoricești evidente, prezență scenică foarte bună, totul variat. Da, e talentată." (Mircea Diaconu)

"La băieți, nimeni." (Mircea Diaconu)Vlad Vasiliu: Loredana Cosovanu și Bianca Holobuț


"Astăzi fetele au fost mai bune decât băieții. Mi-a plăcut de Loredana Cosovaru si de Bianca Holobuț. Mai au și mici defecte pe care atunci când le vad, eu, ca bătrân actor, simt că mor, dar parcă nu-mi vine să le critic.
Sunt buni, sunt talentați toți, îmi vine să-i iau pe toți la Galați." (Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Fani Tardini din Galați)

"La băieți, astăzi mai puțin", ne-a spus cu regret directorul Teatrului din Galați.Autor: Redactia

Voteaza:
+4 4voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele