Gianina Cărbunariu promovată în SUA de Andrei Şerban

publicat:
17.12.08
in sectiunea:
trimite si altora
Gianina Cărbunariu<comma> promovată în SUA de Andrei Şerban
Institutul Cultural Român de la New York a prezentat în premieră americană şi lectură publică cea mai recentă piesă a Gianinei Cărbunariu “Poimâine alaltăieri” piesă ce s-a montat în România la Teatrul Mic în regia autoarei.

Lectura variantei în limba engleză a acesteia “FastforwardRewind” a fost susţinută de un grup de studenţi la actorie în ultimul anul de la Universitatea Columbia studenţi al căror profesor este nimeni altul decât marele regizor român Andrei Şerban. Textul a fost tradus în limba engleză special pentru această lectură de către Cristian Panaite. După cum informează ICRNY spectacolul a fost primit cu căldură de publicul american.

Primul eveniment artistic realizat în cadrul Academiei itinerante Andrei Şerban a fost seria de ateliere în care actori români în cea mai mare parte tineri au intrat în miezul cazului de exorcizare ce a dus la moartea Irinei Cornici pornind de la cartea jurnalistei Tatiana Niculescu Bran “Spovedanie la Tanacu”.

Atelierele s-au finalizat cu un spectacol de teatru documentar ce s-a bucurat de un mare succes montare ce a intrat în repertoriul curent al Teatrului Odeon din Bucureşti. De data aceasta perspectiva de lucru a regizorului s-a schimbat el lucrând pe textul Gianinei Cărbunariu cu tineri actori americani.

Academia itinerantă a fost lansată în 2007 ca un proiect-pilot de către Institutul Cultural Român de la New York propunându-şi să aducă împreună energiile creative ale scriitorilor actorilor şi regizorilor în cadrul unui laborator de lucru conceput în jurul personalităţii artistice a lui Andrei Şerban.Autor: Gabriela Lupu

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
-1 3voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele