Hamlet în premieră la Satu Mare

publicat:
12.02.09
in sectiunea:
trimite si altora
Continuând şirul evenimentelor ce marchează cei 40 de ani de existenţă a secţiei române Teatrul de Nord se află în faţa unei noi provocări: premiera HAMLET de William Shakespeare în regia lui Gelu Badea.

Din distribuţie fac parte aproape toţi actorii Teatrului de Nord veteranii teatrului şi tinerii absolvenţi proaspăt angajaţi. În rolurile principale: Sorin Miron Gabriel Duţu Dana Moisuc Carol Erdös Diana Turtureanu Ştefan Bordea Camelia Rus Tibor Szekely Sergiu Tăbăcaru Radu Botar şi Ciprian Vultur.

Pentru rolul prinţului Hamlet regizorul l-a ales pe actorul băimărean Sorin Miron absolvent al Universităţii “Babeş-Bolyai” Facultatea de Teatru şi Televiziune (2005) colaborator al Teatrului de Nord. Claudius este interpretat de actorul Gabriel Duţu director artistic al Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău (nominalizat la UNITER în 2008 pentru rolul "Medicul" din spectacolul “Recviem” de Hanoch Levin în regia lui Alexander Hausvater) o apariţie în premieră pe scena Teatrului de Nord.

Muzica spectacolului este semnată de compozitorul Mircea Octavian.
Costumele sunt realizate Klara Labancz iar decorul de Mihai Pastramagiu aflat la prima sa colaborare cu Teatrul din Satu Mare.

Gelu Badea s-a născut în 1967 la Cluj este regizor artistic la Teatrul de Nord şi predă regie la Facultatea de Teatru şi Film a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca. A semnat regia a 40 de spectacole care au avut premiera pe scenele teatrelor din Cluj-Napoca Gheorgheni Sfântu-Gheorghe Baia Mare Târgu Jiu Târgu Mureş Bacău Aiud Botoşani Petroşani Turda Râmnicu-Vâlcea Deva şi Satu Mare. Din opera lui Shakespeare a montat „Visul unei nopţi de vară” în 2002 la Teatrul de Nord „Furtuna” (2005 - Baia Mare) „A douăsprezecea noapte” (2006 – Botoşani) şi „Poveste de iarnă” (2006 – Satu Mare).
Premiera spectacolului Hamlet va avea loc la începutul lunii martie la Teatrul de Nord.Autor: Comunicat de presa

Sursa:rcp

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele