Helmis începe filmările la „Nuntă în Basarabia”

publicat:
07.07.08
in sectiunea:
trimite si altora
Helmis începe filmările la „Nuntă în Basarabia”
Regizorul Napoleon Helmis dă astăzi primul motor la cel de-al doilea lungmetraj al său ce poartă titlul de lucru „Nuntă în Basarabia”.

După ce în primul său lungmetraj „Italiencele” Napoleon Helmis se ocupase de soarta tinerelor femei din România silite să-şi caute de lucru în străinătate mare parte dintre ele devenind victime ale traficului de persoane de data aceasta tânărul regizor atacă subiectul ciocnirii dintre două culturi. Filmul pe un scenariu scris de Napoleon Helmis în colaborare cu Dan Raţiu care e şi producător executiv începe ca o comedie romantică dar evoluează ca o dramă cu implicaţii socio-politice.

Un tânăr dirijor român tocmai ce s-a căsătorit cu o balerină basarabeană. Realizând că banii strânşi la nuntă nu le vor ajunge pentru a-şi cumpăra o casă cei doi se decid să facă o a doua nuntă de data aceasta în Basarabia pentru a-şi lua „darul” şi de la rudele miresei.

Cea de-a doua ceremonie devine prilej de competiţie între rudele tinerilor însurăţei.

Obiceiurile şi tradiţiile diferite sunt prilej de scandal. În spatele discuţiilor despre ritualuri se ascund animozităţi mai vechi de ordin istoric şi politic. Mirele şi mireasa sunt prinşi în mijlocul acestei lupte de orgolii. Deşi încearcă să se distanţeze de meciul româno-moldovenesc cei doi realizează curând că diferenţele de educaţie de cultură şi de ataşament politic le pun serios în pericol iubirea.

Filmările încep azi în Republica Moldova din distribuţie făcând parte în special moldoveni de pe ambele maluri ale Prutului. În rolurile principale figurează actorii Vlad Logigan şi Victoria Bogu. Din distribuţie mai fac parte Viorica Geantă Chelba Constantin Avădanii şi Corina Druc fiica fostului prim-ministru al Republicii Moldova actriţă a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. „Nuntă în Basarabia” este o producţie a Mediana Communication în colaborare cu OWH Studio din Chişinău. Producător asociat este Dan Burlac iar bugetul filmului este de 680.000 de euro.Autor: Gabriela Lupu

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
+4 6voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele