Kelemen Hunor: 2 la suta, din jocurile de noroc, pentru cultura

publicat:
05.05.10
in sectiunea:
trimite si altora
Kelemen Hunor: 2 la suta, din jocurile de noroc, pentru cultura
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, s-a exprimat din nou in favoarea reintroducerii taxei de doi la suta pe veniturile din jocurile de noroc, taxa eliminata anul trecut prin Ordonanta de urgenta 77/2009.

"Eu cred că este un efort mic pentru bugetul de stat, dar un pas uriaş pentru cultură, pentru susţinerea creaţiei contemporane în domeniul cinematografic şi a patrimoniului cultural naţional. (...) Din aceşti bani se vor putea face trei sau patru filme în plus, faţă de bugetul actual, şi se pot rezolva problemele de restaurare la mai multe clădiri de patrimoniu", a afirmat ministrul Culturii, citat de Agerpres.

Fondurile suplimentare care ar putea intra in bugetul Ministerului Culturii in urma reintroducerii taxei pe veniturile din jocurile de noroc se ridica la aproximativ 10 milioane de euro pe an.

Ordonanta de urgenta prin care se elimina taxa pe veniturile din jocurile de noroc a fost semnata anul trecut, in luna iulie, de:


"PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea
Viceprim-ministru,
ministrul administratiei si internelor,
Dan Nica
Ministrul turismului,
Elena Gabriela Udrea"
Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


  • Ieseanul - Omul vorbeste bine, dar vorbeste degeaba...   
    Omul vorbeste bine, dar vorbeste degeaba... Foarte bine ca ati publicat cine a semnat ordonanta cu pricina, sa se vada cine a avut nevoie de bani de campanie electorala...

stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele