Lucian Pintilie, premiul pentru cea mai buna carte straina de cinema

publicat:
13.02.10
in sectiunea:
trimite si altora
Lucian Pintilie, premiul pentru cea mai buna carte straina de cinema
Sindicatul criticilor de film francezi, Syndicat Français de la Critique de Cinéma, i-a acordat regizorului Lucian Pintilie premiul pentru cea mai buna carte straina de cinema, se arata pe site-ul TVR.
Regizorul roman a fost premiat pentru volumul "Bric-à-brac : Du cauchemar réel au réalisme magique", aparut anul trecut in Franta la editura L'Entretemps.
Volumul a fost publicat si in Romania, la Editura Humanitas, in 2003.

"Bric-à-brac : Du cauchemar réel au réalisme magique" este un jurnal de artist, cuprinzand incursiuni interesante in viata artistica a vremii, dar si portrete ale unor personalitati din Romania sau din strainatate.

Lucian Pintilie a primit Premiul Gopo pentru intreaga opera in 2007.

Revelatia exceptionalului talent literar al lui Lucian Pintilie

"Cand am citit primele fragmente din bricabrac publicate in 22 am avut revelatia exceptionalului talent literar al lui Lucian Pintilie. Avea s-o spuna si Mircea Iorgulescu dupa aparitia cartii, aveau s-o descopere si cititorii sai. Dar pentru mine ramane de neuitat socul descoperirii mele, cand i-am simtit privirea laser, coborand cu repeziciune in adancurile pe care prozatorul le ocoleste, daca nu le evita, cand i-am auzit vocea seducatoare, rapida, inconfundabila, adaugand continuu nuante, risipind deasupra textelor un fior al tragicului, ca o fasie de ceata. O bogatie de senzatii transmise intr-o stilistica supla, plina de culoare, atat de naturala incat o presupuneai indelung exersata." (Gabriela Adamesteanu, in articolul Pompa cu morfina din Revista 22)Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+2 2voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele