Marin Moraru: "Repertoriul teatrelor sa fie in proportie de 60-70% national"

publicat:
02.02.11
in sectiunea:
trimite si altora
Marin Moraru:
Într-un interviu acordat ziarului Adevarul, Marin Moraru a facut pledoarie pentru un repertoriu national in teatrele din Romania.
Intrebat care ar fi prima măsură pe care ar lua-o daca ar fi Ministrul Culturii, Marin Moraru a raspuns:

"În primul rând repertoriul teatrelor să fie în proporţie de 60-70% naţional. Aşa cum ar trebui să se întâmple şi cu muzica. Este inadmisibil ca muzica asta occidentală să pătrundă atât de mult şi să ia locul muzicii româneşti. Când te duci în Grecia, de când te urci în maşină şi până la avion, auzi doar Sirtaki. La noi, nu. Nu se poate, trebuie să ştii în ce ţară te afli! Compozitorii noştri trăiesc degeaba, mor."

"Apoi Teatrele ar fi obligate să pună piese de valoare, e inadmisibil ca teatrele importante să pună în scenă piese facile. Odată cu libertatea care a năvălit peste noi şi cu care nu ştim ce să facem, vulgaritatea a devenit normalitate. În momentul în care am în gură cuvinte intraductibile, care nu pot fi puse pe hârtie, am senzaţia că eu sunt om normal şi toate filmele pe care le-am văzut au această verbalizare. Este imposibil ca eu să trăiesc în această cloacă, în acest coş de gunoi, viaţa mea nu arată aşa! Nu pot să trăiesc, zi de zi, din înjurătură în înjurătură, prin mintea mea nu mai trece nicio idee curată."


Puteți citi întregul interviu aici.Autor: Echipa rcp

Voteaza:
+13 17voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele