Motor pentru „Cea mai fericită fată din lume“

publicat:
20.06.08
in sectiunea:
trimite si altora
Motor pentru „Cea mai fericită fată din lume“
Ieri au luat startul filmările la unul dintre cele mai aşteptate debuturi în lungmetraj: „Cea mai fericită fată din lume“ de Radu Jude. Rolul principal este interpretat de o elevă de liceu pe numele ei Andreea Boşneag.

Chiar în săptămâna în care scurtmetrajul său „Alexandra“ rulează în premieră pe marile ecrane româneşti regizorul Radu Jude a început filmările la primul său lungmetraj „Cea mai fericită fată din lume“. Scenariul se concentrează asupra destinului Deliei o adolescentă de 18 ani dintr-un oraş de provincie devenită proaspăta câştigătoare a unei maşini scumpe asta prin intermediul unui concurs de tipul „trimiteţi etichetele de pe trei sticle de suc“.

Alături de familie tânăra trebuie să ajungă în Capitală pentru a filma un spot care să demonstreze că întreaga competiţie a campaniei era „pe bune“. Pe drum Delia începe să se certe cu părinţii care ar vrea ca ea să vândă maşina şi nici filmările nu merg ca unse dimpotrivă.

Protagonista nu e vreo actriţă profesionistă rolul ei fiind interpretat de Andreea Boşneag o elevă dintr-un liceu bucureştean selectată după un casting amplu care a început la finalul lui ianuarie şi s-a încheiat la mijlocul lunii mai potrivit declaraţiilor producătoarei Ada Solomon.

Pentru acest rol au dat probe peste 1.500 de fete. Părinţii Deliei sunt interpretaţi de Violeta Haret aflată la debut în lungmetraj şi de actorul veteran Vasile Muraru. Distribuţia este completată de Andi Vasluianu Şerban Pavlu Alexandru Georgescu Diana Gheorghian Bogdan Marhodin Cristina Şerbu şi Doru Cătănescu a afirmat Ada Solomon.

Directorul de imagine este Marius Panduru cunoscut publicului român din „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii“ şi „A fost sau n-a fost?“. „Cea mai fericită fată din lume“ este o coproducţie româno-olandeză realizată cu sprijinul Hubert Bals Fund.

„Cea mai fericită fată din lume“ a obţinut finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi are un buget de aproximativ 650.000 de euro. Scenariul scris de Radu Jude şi de Augustina Stanciu (care realizează şi scenografia şi costumele) s-a numărat printre câştigătorii Premiului Sundance/NHK International Filmmakers (65.000 de euro pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare de către televiziunea japoneză). Filmările vor dura patru săptămâni şi se vor desfăşura în Bucureşti şi în împrejurimi. „Cea mai fericită fată din lume“ va avea în cel mai fericit caz premiera românească în primăvara lui 2009.Autor: Alexandra Olivotto

Sursa:Cotidianul.ro

Voteaza:
-1 1vot

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele