Mungiu şi Porumboiu se întorc la Cannes

publicat:
22.04.09
in sectiunea:
trimite si altora
Cei doi regizori au fost selectaţi într-una dintre secţiunile festivalului. Lista cineaştilor care merg pe Coasta de Azur va fi anunţată mâine.

Cineaştii Cristian Mungiu şi Corneliu Porumboiu vor concura anul acesta în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes cu filmul colectiv „Amintiri din Epoca de Aur” şi respectiv „Poliţist adjectiv” spun sursele EVZ. Informaţia este confirmată parţial şi de revista „Variety” care îi include pe cei doi regizori printre posibilii competitori în festival. Pentru că micile răsturnări de situaţii nu lipsesc la Cannes e posibil ca unul dintre cele două filme să fie trecut chiar în competiţia oficială în ultimul moment deşi aglomeraţia de nume mari
de anul acesta face puţin probabil acest scenariu. Lista filmelor din toate secţiunile va fi anunţată mâine la Paris în cadrul unei conferinţe de presă.

„Francesca” în aşteptare

Potrivit aceloraşi surse pe lista de aşteptare se află „Francesca” debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu cu Monica Bârlădeanu în rolul principal şi „Felicia înainte de toate” în regia lui Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf. Şansele ca ambele pelicule sau doar una dintre ele să fie selectate sunt destul de mari în condiţiile în care nu au primit un refuz oficial. În aceeaşi situaţie se află şi „Portret al luptă torului la tinereţe” - un film despre rezistenţa din munţi - în regia lui Constantin Popescu care nu a primit încă o confirmare. În fiecare an dintre miile de filme pe care le vizionează organizatorii festivalului pun la păstrare o listă de rezerve în cazul în care unele producţii deja selectate sunt retrase.

Încă neconfirmată este şi participarea ultimei pelicule în care a jucat Guillaume Depardieu „Copilăria lui Icar” regizată de Alexandru Iordăchescu şi produsă de Ruxandra Zenide. Producţia a fost filmată în România însă a fost înscrisă din partea Elveţiei ţara în care este stabilit regizorul.

În ce priveşte scurtmetrajele încă se aşteaptă un răspuns pentru filmul „Icre negre” regizat de Răzvan Săvescu şi produs de Hi Film însă titlurile luate în calcul de organizatori nu se cunosc încă.

Citeste tot in Evenimentul ZileiAutor: Florentina Ciuverca

Sursa:Evenimentul Zilei

Voteaza:
0 0voturi

Comentarii


stiri recente

Arhiva

sectiuni

vizualizeaza ca norisor / lista

  Aminteste-ti datele mele